RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix .

Mongstad blir stadig dyrere

Sist oppdatert:
Prisen på Stoltenbergs «månelanding» er tidoblet på fire år.

Oslo (NTB): Prisen på testsenteret for CO2-rensing på Mongstad har økt fra 700 millioner til seks milliarder kroner de siste fire årene.

Det som er kalt steg 1 av Jens Stoltenbergs månelanding skal etter planen stå ferdig i begynnelsen av 2012. Allerede nå er det er det klart at prisen er tidoblet på fire år, skriver Dagens Næringsliv.

I 2006 skrev regjeringen at «Foreløpige anslag tilsier at steg 1, teknologiutvikling og bygging av renseanlegg for minst 100.000 tonn CO2 vil ha investeringskostnader på om lag 500-700 millioner kroner». I dag sier Stoltenberg at regningen vil bli rundt seks milliarder kroner. I tillegg til kostnadsøkningen er investeringsbeslutningen for steg 2, fullskalarensing av gasskraftverket på Mongstad utsatt i to år.

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) er imidlertid ikke bekymret.

- Jeg mener det er riktig og viktig å bruke store beløp på å utvikle teknologi for karbonfangst, sier han til Dagens Næringsliv.

- Hvis vi ikke får til karbonfangst, er det vanskelig å se for oss at vi skal få til store nok CO2-reduksjoner i verden. Derfor må vi tro på karbonfangst, selv om det viser seg noe vanskeligere eller noe dyrere enn hva folk trodde for få år siden, sier Stoltenberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere