*Nettavisen* Nyheter.

Mor etterlyst for kidnapping

Moren er fradømt den daglige omsorgen for tre barn hun har med to forskjellige fedre. Nå har hun tatt med to av barna og rømt landet.

25.06.05 07:14

Saken er oversendt til Interpol som har etterlyst kvinnen internasjonalt. Kvinnen er fra et land i Stillehavet og kom til Norge med sin første ektemann. De fikk to barn som i dag er 11 og 13 år. Etter skilsmissen giftet kvinnen seg med en annen nordmann og de fikk et barn som i dag er to år gammelt.

Mennene gikk til sak mot kvinnen og ble begge tilkjent den daglige omsorgen i to forskjellige rettssaker tidligere i år.

I juni forlot kvinnen landet. Ifølge hennes mor skal hun ha reist tilbake til hjemlandet, skriver VG.

Bistandsadvokaten til den ene mannen sier at slike saker er veldig vanskelige fordi de involverer myndigheter i flere land. Hun sier det er tidkrevende og dyrt å få hjelp fra andre nasjoners myndigheter til å sende barna hjem.

- Saken er utenfor vår rekkevidde, sier leder Helge Tangen ved Interpol i Nye Kripos.

- Vi har sendt en anmodning til Interpol i Washington, fordi vi antar at hun reiste til hjemlandet via USA, og fordi de muligens har innflytelse over øya, sier han.

Hagen sier at saken blir behandlet som bortføring fordi fedrene i dette tilfellet er tilkjent daglig omsorg. Hvis ikke ville saken blitt behandlet som sabotasje av samværsretten fra mors side.

Tallene på bortføringer har vært stabilit det siste året. I dag er seks barn bortført. En av bortføringene skjedde i fjor, mens fem skjedde i år, skriver VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.