RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mor slår mest

Sist oppdatert:
Mor slår barna oftere enn far, ifølge en fersk rapport.

En ny rapport fra NOVA om omfanget av fysisk vold og overgrep mot norske barn og unge viser at mor slår oftere enn far, skriver Dagbladet.

20 prosent av barna i undersøkelsen har opplevd vold fra mor, mot 14 prosent fra far.

- Det kan være flere årsaker til dette. Det ene er at kvinner ofte er eneforsørgere enn menn, og ofte er det også slik at mor er mer sammen med barna enn det far er, sier NOVA-forsker Svein Mossige til Dagbladet.

Undersøkelsen som NOVA (Norsk institutt for forskning på oppvekst, velferd og aldring) presenterte fredag er den første som kartlegger omfanget av fysisk vold og vitneerfaringer i normalbefolkningen i Norge. Det er også første gang omfanget av seksuelle overgrep sees i sammenheng med omfanget av andre krenkelser, skriver NOVA på sine hjemmesider .

Undersøkelsen er utført på oppdrag fra Barne- og likestillingsdepartementet blant blant over 7000 avgangselever ved 67 videregående skoler rundt om i landet.

Blant konklusjonene i undersøkelsen er at relativt mange har opplevd en mild krenkelse i løpet av oppveksten, relativt få har opplevd det forskerne har definert som grove krenkelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere