*Nettavisen* Nyheter.

Mordbrannsiktet nekter skyld

47-åringen som mistet begge foreldrene i en gårdsbrann i Trondheim natt til mandag tar mordbrannsiktelsen tungt.

16.09.05 08:54

- Min klient tar det veldig tungt, sier mannens forsvarer, Gard Lyng, til VG. Ifølge avisa har 47-åringen overfor politiet og retten sagt at han er uskyldig.

Mannens far (75) og mor (72) mistet livet i den eksplosjonsartede brannen på Bratsberg i Trondheim. Sønnen, som har arbeidet på gården i 20 år, bodde i en leilighet i andre etasje, men klarte å redde seg ut.

Eksplosiv brann
Ifølge VG finner politiet det mistenkelig at 47-åringen klarte å redde seg ut av huset i den eksplosive brannen, som skal ha startet i første etasje i våningshuset.

Onsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker av Trondheim tingrett. Kjennelsen ble redusert til to uker av Frostating lagmannsrett torsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Får godt skussmål
Naboer stiller seg helt uforstående til siktelsen.

- Han var en grei, hjelpsom og høflig mann. Det er helt utenkelig for meg at han kunne ha satt fyr på huset der foreldrene lå, sier en av dem, Ulf Ketil Simensen, ifølge VG.

Markerte funn
En brannhund spesialtrent for søk etter brennbare væsker markerte i går funn i ruinene på Bratsberg, skriver Adresseavisen.

Etterforskningsleder Terje Lunde ved Sentrum politistasjon i Trondheim vil ikke bekrefte om det er gjort funn i saken.

- Selv om en slik hund markerer for tennbar væske er det ikke dermed sagt at dette er brukt i forbindelse med brannstiftelse, sier han til avisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.