RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mordbranntiltalt ble mishandlet

Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Kvinnen som er tiltalt for å ha tent på en bamse i sønnens seng, fortalte retten onsdag om sin egen tøffe oppvekst.

- Jeg har ingen gode minner fra barndommen, sa 39-åringen.

Kvinnen ga retten en gripende beskrivelse av sin oppvekst, da hun forklarte seg i Oslo tingrett i dag. Hun fortalte om mishandling fra sin egen mor, overgrep fra institusjonsansatte, vanskjøtsel av seg og sine søsken, samt mobbing på skolen.

- Jeg fikk veldig mye juling av mamma, og gjerne av typene hennes også. Det dreide seg om slag i kinn og slag på kroppen, fortalte 39-åringen i retten.

- Penger på øl og sprit
Marerittet skal ha startet da kvinnen var halvannet år gammel, da barnevernet grep inn for første gang.

- Leiligheten vi bodde i, var så dårlig at jeg ble syk av å bo der. Derfor måtte jeg tas hånd om inntil vi fikk et nytt sted å bo, fortalte hun.

Hun ga retten et bilde av en mor som brukte pengene sine på øl og sprit fremfor å kjøpe mat til henne og hennes to søsken. Ifølge kvinnen levde de på mel og vann, så de måtte gå til naboene for å få seg mat.

Etter hvert ble foreldrene skilt, og ting ble enda verre. Moren skal ha vært mye full, og hennes eldste søster skal, ifølge kvinnen, ha blitt seksuelt misbrukt av morens kjæreste mange ganger.

- Jeg også måtte delta i dette. Jeg kan huske en anledning der mamma sto i døren og så på, fortalte 39-åringen.

Fysiske overgrep
Åtte år gammel ble moren fratatt foreldreretten. Den tiltalte kvinnen ble så sendt mellom den ene institusjonen etter den andre. Hun var i løpet av oppveksten innom fem forskjellige barnehjem, fire ungdomshjem og fire fosterhjem.

- Jeg ble utsatt for fysiske overgrep fra de ansatte på et av barnehjemmene, sa kvinnen i retten i dag. Hun fortalte også om mobbing på skolen, og om et ødelagt selvbilde.

Kvinnen står tiltalt for mordbrann etter brannen hun startet i hennes og sønnens felles soverom i en bygård i Oslo i september 2001.

Brannen i Sannergata 28 endte med at en mann døde og en annen kvinne pådro seg omfattende bruddskader fordi hun måtte hoppe fra 4. etasje i bygården.

Husker bruddstykker
Hun hevder å huske bare bruddstykker fra dagen da hun tente på. 39-åringen fortalte at hun i perioden før brannen var veldig nedbrutt.

- Jeg følte at jeg levde i et glassbur, sa kvinnen i retten.

Bakgrunnen for at hun følte seg som i et glassbur, var ifølge henne at hun i mai samme året hadde hatt et brudd med en mann. Vedkommende skal påført 39-åringen store psykiske problemer.

- Jeg husker jeg stod på min sønns rom. Så tente jeg på den bamsen som ligger nederst i sengen hans og la meg deretter i sofaen i stua, sa kvinnen.

Sønnen hos faren
Hun reagerte ikke før hun hørte at sønnen gråt, og fikk med seg sønnen ut. De kom begge uskadd fra hendelsen. I retten i dag nektet hun straffeskyld.

Nå bor sønnen hos faren, og den tiltalte kvinnen får treffe ham annenhver helg og en dag i uken.

Aktor i saken, statsadvokat Kim Ellertsen, mener dette er en vanskelig sak. Spørsmålet er om kvinnen var tilregnelig i gjerningsøyeblikket eller ikke.

- Dette er moralsk vanskelig, sa Ellertsen til pressen i en pause i rettsforhandlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere