RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Rune Bernhus (Romerikes Blad)

Moren lå død i to dager – sønnen siktet for mishandling

Sist oppdatert:
Mens moren i to døgn lå død i sin egen seng etter å ha fått hode- og bruddskader, satt sønnen og så på tv i det samme huset. Nå er han varetektsfengslet.

Politiet mener at mannen i 50-årene skal ha mishandlet sin egen mor i forkant av dødsfallet.

Foreløpig er han ikke siktet verken for drap eller for legemsbeskadigelse med døden til følge, men for grov eller gjentatt mishandling av moren.

Selv nekter mannen straffskyld og han motsatte seg varetektsfengsling da han ble framstilt for Nedre Romerike tingrett fredag, skriver Romerikes Blad.

Varslet begravelsesbyrået
Politiet skal ha reagert kraftig på mannens oppførsel etter dødsfallet.

89-åringen døde i sin egen seng i midten av forrige uke. Først to dager senere valgte han å varsle begravelsesbyrået. Slik ble også politiet koblet på saken.

- Politiet har avdekket en mulig familievoldssak. Ut fra omstendighetene rundt dødsfallet, fant vi det nødvendig å starte etterforskning og begjære sønnen varetektsfengslet, forteller politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Den avdøde kvinnen skal ha blitt funnet med det som ifølge fengslingskjennelsen skal være omfattende skader.

Etter det RB erfarer, skal han ha forklart til politiet at moren skal ha falt i trappen – en forklaring politiet ikke fester lit til.

- Siktedes forklaring om mulig årsak er ikke forenlig med skadene. Ingen andre har vært i kontakt med avdøde så langt det er brakt på det rene. Mistanken styrkes også ved at siktede først to dager etter dødsfallet varslet om dette, da til begravelsesbyrået, heter det i kjennelsen fra tingretten.

Sønnen er varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll, noe han anket på stedet.

Sterkt uenig
Sønnen skal ikke være domfelt tidligere, men politiet har fattet interesse for det de mener er gjentakende mishandling. I den foreløpige obduksjonsrapporten skal rettsmedisinerne ha bemerket at det ble funnet nye og gamle skader på kvinnen, ifølge mannens forsvarer Torkil Jan Røseid.

- Min klient er sterkt uenig i mistanken om at han har utsatt sin egen mor for vold. Moren er gammel og i dårlig form og han har forklart at hun har falt flere ganger den siste tida. Moren hadde også hjerteproblemer, sier Røseid.

- Hvorfor varslet han ingen om dødsfallet tidligere?

- Det er unormalt at man sitter hjemme etter at moren er død, men han forklarer at han var veldig forvirret og nærmest i sjokk. Dermed har han sittet foran tv-en, men uten å ha fått med seg hva han så på. Det er snakk om en urasjonell, psykisk reaksjon, sier Røseid, som nå vil be om en judisiell observasjon av klienten.

Både sønnen og moren har ifølge skattelistene millionformue. De bodde sammen i et hus i Ullensaker.

- Man kan selvsagt si at det er noe unormalt i våre dager at en mann bor sammen med sin mor hele livet, men begge to hadde ordnede forhold og jeg kan i hvert fall ikke se noe økonomisk motiv. Han har også en god jobb, og på arbeidsplassen omtaler de ham i veldig positive ordelag, sier forsvareren.

- Hva slags forhold hadde mor og sønn?

- Slik han forklarer det, så var de aldri uenige og de kranglet aldri, sier Røseid.

Les flere nyheter hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere