RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moren vil unngå arsenikk-oppvask

- Det verste var å bli fratatt datteren min. Det sier Ellen Inger Aspaas. Hun ble siktet for å ha forgiftet datteren sin med arsenikk, og ble fratatt omsorgen for barnet.

Ellen Inger Aspaas (48) ønsker ikke en rettslig gjennomgang av arsenikk-saken. Hun er fremdeles siktet for å ha forgiftet datteren (8) med arsenikk.

Saken har ennå ikke ankommet Statsadvokaten i Nordland for avgjørelse. Henleggelsen vil trolig ikke skje formelt før i neste uke. Etter henleggelsen har Aspaas tre måneder på seg til å rette et eventuelt krav mot staten.

Allerede nå sier hennes advokat, Christian Wiig, at de vil komme med et moderat erstatningskrav for å slippe rettsforhandlinger i spørsmålet om erstatning.

- Min klient ønsker ikke en rettslig gjennomgang, ikke minst av hensyn til datteren. Hun ønsker å legge denne saken bak seg. Vi kommer derfor med en utstrakt hånd til staten og håper at de betaler summen slik at vi slipper søksmål, sier Wiig til TV 2 Nettavisen.

Kritikk

Etter at jenta hadde gått inn og ut av sykehus i flere år, konkluderte sykehuset Sandnessjøen med at jenta var forgiftet med arsenikk. Dermed innledet politiet etterforskning mot moren og datteren ble plassert på barnehjem.

Etter at saken ble kjent har eksperter rettet kritikk mot undersøkelsene som ble gjort i regi av sykehuset, og konklusjonene av disse.

I ettertid har en rettslig undersøkelse ved Karolinska institut i Stockholm slått fast at jenta ikke er arsenikk-forgiftet. Den rettsmedisinske analysen ved Ullevål sykehus har konkludert med at jenta lider av en sjelden sykdom.

Hjem i dag

- Vi ønsker ikke å gå til sak mot sykehuset selv om vi mener de skulle overført jenta til Rikshospitalet for lenge siden. Min klient er ikke bitter. Tvert imot ser hun det positive i denne saken – nå vet hun hva som feiler datteren, sier Wiig.

Kvinnen reiser torsdag hjem til Brønnøysund der hun ønsker å normalisere livet sammen med sin datter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere