Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morna, Carl!

Foto: (Scanpix)
Sist oppdatert:
Han er politikkens svar på Blake Carrington, sier Kristin Halvorsen. Les de andre partiledernes avskjedshilsen til Carl I. Hagen.

WEB-TV: Hagens tale
SE: Carl I. bilder
MINNETALE: - Alvheim satte varige spor

I ikke mindre enn 28 år har Carl I. Hagen gledet og ergret som partiformann. Nå er det slutt.

Helgens landsmøte blir Carl I. Hagens siste som formann i Fremskrittspartiet. Tittelen byttes ut med leder, og Siv Jensen overtar klubba.

Gjennom TV 2 Nettavisen sender hans partilederkolleger hilsen til Hagen. Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen mener han er blitt politikkens svar på Blake Carrington, men håper at han, i motsetning til Blake, aldri får kloa i oljen!

Her er hilsenene:

Statsminister Jens Stoltenberg:


Det er imponerende at Carl I Hagen har holdt ut som partiformann i 28 år.

I løpet av disse årene har han bygd opp FrP til å overta Høyres historiske rolle som det ledende borgerlige partiet og hovedmotstander for Arbeiderpartiet.

Selv om det er store politiske og verdimessige forskjeller mellom oss, har jeg hatt stor glede av å ha Carl I Hagen som motstander.

SV-leder Kristin Halvorsen:


Jeg ser ingen grunn til å forme dette som en avskjedshilsen, for jeg er helt sikker på at vi ikke er kvitt deg så lett. Jeg vet du har en drøm. Jeg vet ikke hva den går ut på, men jeg har mine mistanker.

Mye kan sies om deg, men hvis det er én kvalitet jeg skal trekke fram så er det at du er slitesterk. Selv om det til tider er ubegripelig for meg at du har de standpunktene du har, og kjemper for de sakene du gjør, så må jeg beundre din evne til å holde koken. Jeg har en mistanke om at mye av æren for det må deles med Eli. Alle blomster du mottar de nærmeste dagene synes jeg du bør gi til henne. Jeg skal ikke antyde at du er spesielt vanskelig å være i hus med, men det å leve med en toppolitiker som har stått i stormen i tiår etter tiår - det krever sin kvinne.

Carl, du er blitt politikkens svar på Blake Carrington, en distingvert herre, på toppen av et imperium, i stadig kamp med kreftene rundt deg. Blake var også ute etter oljen. Jeg håper du, i motsetning til ham, aldri får kloa i den;-)

Senterpartileder Åslaug Haga:


Vi har vært uenige om mangt og mye, derfor har det også vært morsomt å møte deg i politiske debatter. Du skal ha honnør for din utholdenhet i politikken - de færreste av oss ser for oss å holde ut som partileder i 28 år! Jeg håper du vil trives godt i din nye «pensjonisttilværelse» .

Kristelig Folkepartis leder Dagfinn Høybråten:


Kjære Carl I. Hagen.

Du forlater partileder-klubben, men ikke politikken. Kjenner jeg deg rett vil du fortsatt ha en hånd på rattet. Men rollen blir annerledes både for deg og omgivelsene. Lykke til med omstillingen og takk for kollega-fellesskap i de årene vi har vært partiledere sammen.

Høyreleder Erna Solberg:


Du får ha et hyggelig landsmøte som slutten på et langt politisk liv. Du har som mange andre opplevd både oppturer og nedturer og det må være morsomt å gi seg når partiet er på topp.

Du er en god debattant, men som parlamentariker tilhører du en annen og litt mer formell generasjon. Det glødende engasjementet for blant annet valgfrihet deler vi. Men jeg lover sterk kamp fra oss frem mot stortingsvalget.

Jeg håper du bruker fritiden til å lære deg litt spansk. Det kan jo komme godt med på ferie!

Nestleder i Venstre Trine Skei Grande:


Venstreleder Lars Sponheim har fri fra politikken for å være med på lamminga hjemme i Ulvik denne uka. Derfor kommer Venstres hilsen fra nestlederen.

Jeg vil ønske deg lykke til som pensjonist. Tiden du får til overs håper jeg du vil bruke til å sette deg inn i miljøproblemer og miljøpolitikken. Spansk språk og kultur bør du også sette deg inn i.

Du har endret norsk politikk, og ikke minst hvordan norske politikere møter media. Da jeg var fersk parlamentarisk leder oppfattet jeg deg som real, ordentlig og hjelpsom.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!