RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FOLKSOMT: Ulven krysset veien i bedagelig tempo, et sted der det ofte sykler og går både voksne og barn.
FOLKSOMT: Ulven krysset veien i bedagelig tempo, et sted der det ofte sykler og går både voksne og barn. Foto: Morten Vedahl (Faksimile)

Morten filmet ulven idet den krysset veien like foran bilen

Sist oppdatert:
Morten Vedahl klarte å filme ulven på kloss hold da han var ute og kjørte ved Mona i Eidsberg.

(SMAALENENES AVIS): Vedahl kjørte ved Monaryggen formiddag påskeaften. Han kom fra Obs på Brennemoen og var på vei tilbake til Mysen. På vei østover oppdaget han et stort, grått dyr.

– Jeg tenkte at det var ulv og forsøkte å ta opp mobilen, men det rakk jeg aldri. Den sto midt i veien, sier Vedahl til Smaalenenes Avis, og forklarer at stedet var ved den gamle rasteplassen.

Han kjørte videre, men bestemte seg for å snu og dra tilbake. Da kom ulven luntende rolig over veien, krysset fylkesvei 128 og forsvant videre nedover mot Østereng-feltet. Ulven var kun få meter fra bilen, noe videoen også viser.

Vedahl er helt sikker på at det var en ulv.

– Den kom såpass nærme at jeg ikke var i tvil. Den virket veldig rolig, og var ikke stresset, forklarer han til avisen.

FILMET: Morten Verdahl filmet ulven.

Han synes det er både fascinerende og skremmende på én gang. Området er hyppig trafikkert av både voksne og barn som sykler og går forbi daglig.

– Sønnen min sykler ofte nedi skogen der ulven løp. Rett bak meg kom flere på sykkel, som også fikk med seg opplevelsen, sier Vedahl, og slår fast at han også synes det er temmelig spesielt å få oppleve et så stort og flott dyr så kort vei hjemmefra.

Flere artikler fra Smaalenene Avis får du her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere