RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot Island for egen maskin

13 mann om bord på selfangstskuta «Havsel» er i havsnød mellom Jan Mayen og Grønland.

Sist oppdatert:
Mannskapet på selfangstskuta «Havsel» går mot Island for egen maskin, og mannskapet sier at alt er bra om bord. Drivis slo hull i båten søndag morgen.

Mannskapet om bord har fått tettet lekkasjen med en såkalt nødsveis. Søndag kveld ble det klart at båten nå skal gå mot islandsk havn. Det er meldt om bedre vær i området.

Førstestyrmann Johan Gjernes sier til TV 2 at drivis slo hull i skråget på båten, men at situasjonen er under kontroll.

- Det går bra med både båten og mannskapet, sier han til TV 2.

Flere skip er på vei for å assistere "Havsel". Skipet vil få tilbud om eskorte når disse kommer fram til området mandag.

Hovedredningssentralen Nord-Norge sendte søndag morgen ut kystvaktfartøyet «Tromsø». Men på grunn av en store avstanden ville ikke dette være framme ved Havsel før sent mandag. Dette er grunnen til at Havsel nå vil forsøke å gå kystvaktfartøyet i møte.

Det blåser fortsatt like friskt i området, på åpent hav mellom Jan Mayen og Grønland.

- Været er uforandret og det blåser fortsatt storm, men situasjonen ser ut til å være under kontroll. Alle rapporter tyder på det. Men vi kommer selvsagt til å følge utviklingen nøye, sier redningsleder Bård Mortensen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til TV 2 Nettavisen ved 17-tiden søndag.

«Havsel» er eid av Troms Havfiske, og hører hjemme i Tromsø. Fartøyet ble bygd i 1980, melder NTB.

De nærmeste pårørende til mannskapet på 13 mann om bord var søndag ettermiddag varslet om ulykken. Mannskapet kommer fra flere steder i Norge, opplyser Hovedredningssentralen.

TV 2 Nettavisen følger saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere