RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mot masseoppsigelser i Oslo

Sist oppdatert:
Flere hundre ansatte i Oslo kommune kan miste jobben fordi byrådet vil kutte neste års budsjett med 300 millioner kroner.

Budsjettet for Oslo neste års inneholder innstramninger fordi kommunen har hatt en svakere skatteinngang enn tidligere. Byrådet vil kutte budsjettet med 300 millioner kroner neste år. Flere hundre ansatte i bydelene risikerer å miste jobben dersom budsjettforslaget vedtas.

Det er klart etter at byrådet med finansbyråd André Støylen (Høyre) i spissen i dag la fram sitt budsjett.

Kuttene til bydelene er størst. Byrådet ønsker at bydelene skal kutte 144 millioner kroner gjennom å effektivisere administrasjonen. Byrådet vil blant annet kutte omtrent 30 administrative stillinger i skoleadministrasjonen.

Likevel er det fire områder som får mer penger. Støylen varsler at byrådet vil satse på følgende:

* Utvikling av Fjordbyen

* Et bedre kollektivtilbud

* Full barnehagedekning

* Jobbe for at Oslo vil bli Europeisk kulturhovedstad i 2011

Byrådet vil opprettholde de 16 ekstra uketimene i Osloskolene. Arbeidet med å styrke lese- og skriveopplæringen skal også videreføres. Kommunen vil dessuten bruke 772 millioner kroner til å fortsette rehabiliteringen og byggingen av skoler. Samtidig vil byrådet altså kutte i den administrative aktiviteten ved skolene.

Penger til Munch-museet
Byrådet vil bruke 30 millioner kroner for å skaffe full barnehagedekning i kommunen. Både rehabilitering av skolene og barnehageutbygging er oppgaver som Stortinget har pålagt kommunen å gjøre, og som kommunen får midler til å utføre.

Den samlede driftsøkonomien til Oslo Sporveier strykes med 94 millioner kroner.

Munch-museet skal dessuten få 10 millioner kroner.

Frir til FrP
Frp sitter etter valget med nøkkelen til årets budsjett. Byrådet, som består av Høyre, Venstre og KrF er avhengige av FrP for å få flertall for budsjettet. Byrådsleder Erling Lae (Høyre) er fast bestemt på å danne flertall for budsjettet sammen med Frp. Venstre og KrF har på sin side sagt at det ikke er på tale å sitte i byråd med FrP.

Varaordfører Svenn Kristiansen (Frp) vil holde alle dører til byrådet åpne, og er både positiv og negativ til budsjettforslaget.

- Budsjettet er ikke verre enn at det går an å få det igjennom, sier Kristiansen til TV 2 Nettavisen og understreker at han ser de kommende budsjett og byrådsforhandlingene som én pakke.

Les også:

Øker avgiftene

- Dumt med absolutte krav

Tar ikke Frp på alvor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere