*Nettavisen* Nyheter.

Mot ny rekord i antall tvangsreturer

TAR GREP: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) besøker utlendingsinternatet på Trandum på Gardermoen i 2013. Han har intensivert arbeidet med å uttransportere asylsøkere som ikke får opphold i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Politiets utlendingsenhet setter nye rekorder i antall tvangsreturer.

10.11.14 21:32

I september gjennomførte Politiets utlendingsenhet 763 uttransporteringer av personer som ikke har lovlig opphold i Norge. Det var det høyeste månedstallet i etatens historie. Oktobertallene vil etter det Nettavisen erfarer igjen vise rekord.

Les også: - Kan få innvirkning på hele samarbeidsavtalen

Les også: Beskylder Kallmyr for desinformasjon

Politiets utlendingsenhet (PU) har ennå ikke lagt fram sine månedstall for oktober, men basert på informasjon fra både PU og Justisdepartementet viser Nettavisens beregninger at oktobertallet kan ende på rundt 850 tvangsreturer.

SISTE: 824 tvangsreturer i oktober

5914 returer så langt i år

Foreløpige tall viser at det så langt i år er uttransportert 5914 personer. Ved siste månedsskifte var det offisielle tallet 5036. Differansen på 878 gir en pekepinn om hvor det ender for oktober, men noen av disse returene kan være gjennomført tidlig i november.

Travel uke

Ferske tall viser at PU hadde en travel uke fra mandag 27. september til og med søndag 2. november. I løpet av denne uka ble det uttransportert 160 personer.

Politiets utlendingsenhet styrer etter måltall for antall uttransporteringer, og i 2014 skal det etter planen ende på 7100. Det gjenstår altså 1186 tvangsreturer før målet er nådd.

Les også: En av tre utsendte er straffedømte


Vil ikke kommentere

Politiets utlendingsenhet vil ikke kommentere Nettavisens beregninger og opplyser at månedstallene er like om hjørnet.

I fjor ble 5966 personer uten lovlig opphold satt på flyet ut av Norge. Neste år legger regjeringen opp til å øke måltallet og foreslår 7800 tvangsreturer. Nå er det i første omgang forhandlingene på Stortinget mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre som avgjør hvordan statsbudsjettet for 2015 og PUs ambisjoner skal se ut.

Asylbarna har stått i fokus i debatten om det høye tempoet i antallet tvangsreturer. Justisminister Anders Anundsen (Frp) benekter at flere asylbarn enn før kastes ut av Norge og sier andelen barn er knappe 10 prosent. Justisdepartementet sier dette er en lavere andel enn under de fire årene med rødgrønt styre.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag