*Nettavisen* Nyheter.

Møter Ap på ledigheten

Jan Tore Sanner og Hill-Marta Solberg.

STORTINGET (TV 2 Nettavisen): Regjeringspartiene og Ap fortsetter forhandlingene i den vårlige budsjettjusteringen, men det er fortsatt langt igjen til en eventuell enighet.

27.05.04 14:32

Regjeringspartiene la i ettermiddag fram et tilbud til Ap hvor de et stykke på vei imøtekommer krav om nye tiltak mot arbeidsledighet, mens en rekke av de andre kravene fremdeles ikke er innfridd.

Ap har krevd endringer på om lag 2 milliarder kroner i tillegg til økte bevilgninger til sykehusene.

- Vi har fått et tilbud fra regjeringspartiene. De kommer oss et stykke i møte på arbeidsledigheten, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg.

Hun har tro på at man kan komme fram til en løsning selv om forhandlingene er vanskelige.

Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner bekrefter at det er gitt et konkret tilbud når det gjelder arbeidsledighet.

- Vi kan bekrefte at vi har gitt et tilbud på ledigheten, og vi er innstilt på å gå inn i reelle forhandlinger. Men det er klart at det vanskeligste spørsmålet knytter seg til inndekning, sier han.

- Vi står overfor svært vanskelige forhandlinger. Aps krav er svært høye, særlig med tanke på at vi fikk en budsjettavtale for litt over et halvt år siden, påpeker Sanner.

Partene tar nå pinseferie og fortsetter forhandlingene først på tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.