RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motstand mot asylmottak

Foto: Kristoffer Furberg (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kommunene ønsker ikke asylmottak, og i løpet av kort tid har 1200 plasser forsvunnet.

I år venter UDI 15.000 asylsøkere, men flere planlagte mottak blir ikke noe av på grunn av kommunal motvilje, skriver VG søndag.

Ingen land har større vekst i antall asylsøkere enn Norge, ifølge FNs høykommissær for flyktninger, og det er et akutt behov for 5000-7000 nye plasser for å kunne bosette nye flyktninger som kommer til Norge.

En oversikt VG har laget over 10 kommuner der planlagte mottak har blitt motarbeidet og stoppet, viser at flyktningene er uønsket. Disse stedene er Lyngdal, Bygland, Stryn, Eidsberg, Ås, Asker, Ballangen, Volda, Ringebu og Fyresdal. Fellesfaktoren som går igjen er skepsis fra kommunenes side.

Aksjonister ser på mottakene som kriminelle trusler mot lokalsamfunnet, og ifølge UDIs direktør Ida Børresen spiller også fremmedfrykten en rolle.

- Nå må kommune skjerpe seg. Dette landet har plass til flere tusen mennesker, sier direktør Ahmed Bozgil i Hero, som med 21 mottak er landets største mottaksoperatør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere