*Nettavisen* Nyheter.

Møtte ikke kollegenes blikk

Politiadvokat Knut Horn (tv) og Aftenposten-typograf Stein Bråthen. Foto: Arild J. Waagbø

Aftenposten-typografen (59) som sendte sju millioner til Ghana, møtte ikke kollegenes blikk i fengslingsmøtet.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Da den 59-årige tidligere Aftenposten-ansatte typografen ble fremstilt for varetektsfengsling torsdag ved 14-tiden, vendte han straks ryggen til flere Aftenposten-ansatte som hadde møtt fram - uten å møte blikkene til sine tidligere aviskolleger.

59-åringen er siktet for økonomisk utroskap etter at han møtte opp hos politiet og tilsto at han hadde tømt kassen til Aftenposten Grafiske Klubb for over sju millioner kroner. Han hadde tilgang til pengene som kasserer i fagforeningen.

Politiet begjærte to ukers varetekt på grunn av faren for bevisforspillelse, særlig fordi alle pengene som er blitt underslått fortsatt er på avveie og det er uklart hvem som har mottatt pengene.

- Til Ghana
Politiadvokat Knut Horn ved Oslo politidistrikt sier til Nettavisen at politiet nå skal forsøke å finne ut av hvem det er som har mottatt Aftenpostens-typografenes millioner. 59-åringen har forklart at i løpet av det siste året har overført pengene via Forex og Western Union etter å ha vekslet dem om til utenlandsk valuta.

- Det er ikke så lett å spore mottakerne av pengene i slike saker, men Økokrim har i tidligere saker klart å spore deler av det, sier Horn.

59-åringen skal ha en kone eller kjæreste fra Ghana som også skal ha mottatt mye penger. På spørsmål om 59-åringen har blitt truet til å sende penger til Afrika, svarte Horn at politiet foreløpig ikke oppfatter trusselaspektet som sentralt i saken.

- Det er en spesiell historie dette her, sa Horn.

To uker
59-åringens forsvarer, advokat Arne Gunnar Aas, mener at hans klient har hatt god tid til å eventuelt manipulere beviser før han gikk til politiet og meldte seg selv. 59-åringen skal da ha lagt fire ringpermer med beviser og dokumenter på bordet.

Likefullt samtykket 59-åringen til å bli fengslet i to uker, den første uken med brev- og besøkskontroll. Han erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffeskyld etter siktelsen om utroskap.

På gangen utenfor rettssalen ga Aftenposten-typograf Stein Bråthen politiadvokat Horn mer informasjon om hva AGK-kassen brukes til. Han la ikke skjul på hva de cirka 90 AGK-medlemmene syns om underslaget:

- Vi er rett og slett drit forbannet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag