*Nettavisen* Nyheter.

Mottok 2 mill. i støtte - uten å eksistere

MEGASVINDEL: Oslo-kvinnen rasket til seg 4,5 millioner kroner ved å lyve til NAV, ifølge tiltalen. Foto: illustrasjon

Lola (24) er uføretrygdet med tre barn, og har mottatt over to millioner kroner i stønader. Politiet mener hun aldri har eksistert.

28.01.08 09:11

(iOslo.no) Den 59 år gamle kvinnen som angivelig skapte «Lola», vil bli tiltalt for grovt bedrageri.

Lalo ble «Lola»
Politiet mener at den 59 år gamle sigøynerkvinnen klarte å gjøre om sin sønn Lalo om til «Lola» i mars 1990. Dermed har «Lola» uriktig mottatt trygdeytelser i mer enn 15 år, før NAV oppdaget bedrageriet. Etter hvert fikk «Lola» også barn, som også mottok støtte.

Alle stønader som trygden utbetalte, gikk direkte inn på morens konto. Årsaken var ifølge VG at «Lola» hadde gitt moren fullmakt til å motta pengene.

Ligavirksomhet
Hendelsen skal ikke være enkeltstående.

- Vi vil tiltale ti personer for grovt trygdebedrageri. De har fått utbetalt 20 millioner kroner til sammen, sier politiadvokat Knut Horn ved Oslopolitiets finansseksjon til VG.

DNA-testing skal ha avslørt bedrageriet. Alle de involverte skal tilhøre sigøynermiljøet.

Slettet identiteter
NAVs egen gransking og politiets etterforskning har ført til at en rekke identiteter i Folkeregisteret har blitt slettet, uten at det har falt dom i saken.

- Vi har mottatt tilståelser når det gjelder fem av de fiktive barna. I tillegg mener politiet å kunne bevise at ytterligere 20 barn er falske, sier Horn til VG.

Les flere nyheter hos iOslo.no

Annonsebilag