Gå til sidens hovedinnhold

Motvind for utenlandske pengespill i Norge

De utenlandske spillselskapene sliter i Norge. – Vi skal knekke dem, sier kulturminister Abid Raja (V).

Seks år etter at en lisensordning ble utredet, er saken nærmest politisk død, skriver Aftenposten.

Monopolet har stor støtte på Stortinget. Flertallet mener det sikrer at spill tilbys i trygge former. Målet er å begrense spilleavhengighet.

– Vi er i ferd med å vinne denne kampen. Dette er selskaper som bevisst omgår det norske lovverket, og vi skal knekke dem, sier kulturminister Abid Raja (V).

I juli slo Borgarting lagmannsrett fast at det norske spillmonopolet ikke strider mot EØS-avtalen. Bakgrunnen var et søksmål fra Norsk Lotteri AS om konsesjon til å formidle pengespill i Norge. Det er bare statseide Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som har lov til å drive pengespill i Norge.

– Kostnadene ved å operere i Norge er blitt høyere. Kapitalavkastningen kan bli så liten at de gir opp. Det er det vi håper på, sier direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet.

I en fersk undersøkelse sier én av fire at de har endret spillevanene sine etter at norske banke ble pålagt å stoppe overføringer til og fra spillselskaper i utlandet. Målinger viser også at andelen som spiller hos utenlandske aktører, ligger stabilt mellom 4 og 5 prosent. Norsk Tippings andel har derimot økt.

(©NTB)