RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moxnes frikjent: - En seier for ytringsfriheten


MØTTE I RETTEN: Rødt-leder og bystyrerepresentant Bjørnar Moxnes i Oslo tingrett med sin forsvarer Harald Stabell.
MØTTE I RETTEN: Rødt-leder og bystyrerepresentant Bjørnar Moxnes i Oslo tingrett med sin forsvarer Harald Stabell. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Frifunnet for brudd på taushetsplikten.

OSLO (NTB): Rødt-leder Bjørnar Moxnes er frifunnet for brudd på taushetsplikten. Dommen i Oslo tingrett var enstemmig.

- En seier for ytringsfriheten, sier Moxnes selv i en kommentar på Facebook.

Vil presse fram åpenhet

«Denne dommen er en seier for ytringsfriheten. Vi skal bruke den til å gjøre slutt på ulovlig hemmelighold i Oslo kommune. Vi skal presse Raymond Johansen og Arbeiderpartiet til en åpenhetskultur som Høyre og Fabian Stang aldri ville ha godtatt», skriver Moxnes og legger også inn et lite spark til de som anmeldte ham:

«Og så lurer jeg litt på hva de tenker i dag, bystyremedlemmene fra De Grønne, Ap, KrF, Venstre, Frp og Høyre - som alle som en politianmeldte en opposisjonspolitiker. Men først og fremst er jeg utrolig glad og letta», skriver han og takker for støtten.

Rødt-lederen ble tidligere i år ilagt et forelegg på 15.000 kroner for brudd på taushetsplikten. Han nektet å vedta forelegget, og dermed ble det rettssak - midt i valgkampen.

Hemmelighetsstemplet informasjon

Samtlige partier i Oslo bystyre, med unntak av SV og Rødt, gikk inn for å anmelde Moxnes etter at bystyrerepresentanten offentliggjorde hemmeligstemplet informasjon i en granskingsrapport. Et av spørsmålene retten skulle ta stilling til, er om Rødt i tilstrekkelig grad sladdet identifiserende opplysninger om pasienter og ansatte.

Granskingsrapport

Granskingsrapporten ble utarbeidet i forbindelse med en sak mot en hjelpepleier som ble beskyldt for overgrep mot to beboere ved Lindeberg omsorgssenter i Oslo. Pleieren ble politianmeldt og sykmeldt, men saken ble henlagt. Pleieren fikk jobben tilbake samt en unnskyldning fra byråden.

- Dette handler om rettssikkerheten til pasienter og ansatte ved Oslos sykehjem, sa Moxnes selv til Nettavisen før retten ble satt.

Oslo tingrett har kommet til at det må gjøres en konret vurdering i hver sak der det blant annet legges vekt på hvor stor faren er for spredning av opplysningene og hvor sensitive de er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere