*Nettavisen* Nyheter.

Moxnes-saken: Helseopplysninger var kjent fra før

Bjørnar Moxnes i Oslo tingrett med sin forsvarer Harald Stabell. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

- Fritar ikke Moxnes fra taushetsplikten at opplysninger var offentlig kjent fra før, sier aktor.

OSLO (NTB): Aktoratet medga i Oslo tingrett fredag at sensitive opplysninger om pasienter i Lindeberg-rapporten var offentlig kjent før Rødt-leder Bjørnar Moxnes publiserte dem, melder Kommunal Rapport.

– Jeg mener at man kan legge til grunn at dette var kjent gjennom sporadiske avisartikler og så videre, men herfra kan anføres at det likevel ikke fritar Moxnes fra taushetsplikten, sa aktor, politiadvokat Christer Gangsø ifølge Kommunal Rapport i retten fredag.

Nektet å vedta forelegg

Moxnes ble tidligere i år ilagt et forelegg på 15.000 kroner for brudd på taushetsplikten etter å ha offentliggjort sladdet informasjon i kommunerevisjonens granskingsrapport om kritikkverdige forhold ved Lindeberg omsorgssenter i Oslo.

- Sensitive opplysninger

Under første rettsmøte torsdag slo Moxnes fast at det ikke var mulig å identifisere noen på bakgrunn av rapportversjonen som Rødt la ut på sine nettsider. Aktor Christer Gangsø hevder likevel at taushetsplikten er brutt fordi opplysningene var sensitive og kunne kobles med annen informasjon som pårørende og ansatte ved omsorgssenteret allerede satt inne med.

Mandag er siste dag i rettssaken mot Moxnes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.