RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MP banket av offiser

Sist oppdatert:
Det rant over for kapteinløytnanten (50), da han ble ført bort av militærpolitiet.

(iOslo.no) Da MP-en skulle geleide kapteinløytnanten (50) vekk rant det fullstendig over. I sinne smelte han til unggutten. Den om lag 30 år yngre militærpolitikonstabelen fikk unngjelde da den 50 år gamle kapteinløytnanten i Sjøheimevernet ikke fikk viljen sin. Først dyttet 50-åringen til konstabelen, før han plantet et solid slag på kjeven hans.

Kan få seks år
Nå risikerer 50-åringen fra Oslo seks år i fengsel som følge av hendelsen.

Det var 8. april 2006 klokken 00.30 at kapteinløytnanten under «Øvelse Bart» fikk beskjed av objektlederen på Sørengautstikkeren i Oslo om å fjerne seg. Det var kapteinløytnanten sterkt uenig i, og ifølge krigsadvokat Arild Vestrheim ved Krigsadvokatene i Sør-Norge ble uenigheten ikke mindre etter hvert. At det var en løytnant, som er en lavere grad enn kapteinløytnant, gjorde nok ikke saken bedre.

- Min klient synes saken er svært beklagelig, og han erkjenner ikke straffskyld for tilfellet, sier 50-åringens advokat Vegard Aaløkken.

- Alvorlig sak
Klienten erkjenner likevel at han var på Sørengautstikkeren på det angitte tidspunktet. Han har ikke lyst til å kommentere saken, som skal opp i Oslo tingrett mandag, ytterligere.

- Dette er en alvorlig sak, selv om ikke militærpolitikonstabelen kom alvorlig til skade. Forsvaret er jo tuftet på disiplin i rekkene, og ingen kan heve seg over militærpolitiet, sier krigsadvokat Vestrheim.

Han kommer til å legge seg på det samme straffnivået som for saker der polititjenestemenn har blitt utsatt for vold. Likevel er strafferammen i den militære straffeloven dobbelt så tøff som i lignende sivile saker. 50-åringen risikerer seks års fengsel.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere