RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mørkest hud gir dårligst jobb

Sist oppdatert:
Jo mørkere i huden fargede personer er, desto mer diskriminering blir de utsatt for når de søker jobber, ifølge en amerikansk undersøkelse.

(SIDE2): Arbeidsgivere er villige til å satse på søkere med klart lavere kvalifikasjoner, så lenge de kan få en søker som er noen hakk lysere i huden, skriver forskning.no.

Den amerikanske undersøkelsen er utarbeidet av Matthew Harrison, en doktorgradsstudent ved University of Georgia og 240 studenter ved universitetet deltok.

Tre farger
Hver student ble bedt om å vurdere CV’er med bilder vedlagt, og velge ut hvem de ville foretrekke å ansette av mennesker i tre fargenyanser - mørk, middels mørk og lys.

Mange av bildene var av samme ansikter, men Harrison og kollegene hans hadde manipulert hudfargen ved litt enkel bruk av fargejustering i bildebehandlingsprogrammet Photoshop, skriver forskning.no.

Havner bakerst
- Vi fant ut at en lyshudet farget mann kan ha en bachelorgrad og vanlig arbeidserfaring, og likevel havne i køen foran en som har mastergrad i økonomi og ledererfaring, men som er mørkere. Ganske enkelt fordi det stilles mye høyere forventninger til den lyshudede, og han virker ikke så «truende» som den mørkere mannen, sier Harrison, som selv er svart.

Følg Side2 på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere