RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MRSA-bakterier påvist hos smågriser i Rogaland

Grisefarmen har levert griser til to besetninger på Haugalandet som fikk påvist MRSA tidligere denne uken.
Grisefarmen har levert griser til to besetninger på Haugalandet som fikk påvist MRSA tidligere denne uken. Foto: Heiko Junge
Sist oppdatert:
Mattilsynet har funnet MRSA-bakterier hos en smågrisleverandør på Haugalandet i Rogaland.

Produsenten er allerede i gang med å slakte grisene sine. Når det er gjort, skal hele lokalet desinfiseres, opplyser Mattilsynet.

Grisefarmen har levert griser til to besetninger på Haugalandet som fikk påvist MRSA tidligere denne uken. Ti andre svineprodusenter i Hordaland og Rogaland har også kjøpt griser fra leverandøren. 

– Vi har full oversikt over hvilke gårdsbruk smågrisprodusenten har levert griser til, og i løpet av fredag vil vi være ferdige med å ta prøver for MRSA hos alle kontaktbesetningene, sier direktør Hallgeir Henrikstad i Mattilsynet region sør og vest.

MRSA-bakterier kan smitte mellom mennesker og dyr, men gir sjeldent sykdom hos friske mennesker. For mennesker med svekket helse, kan bakteriene imidlertid føre til alvorlige infeksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere