*Nettavisen* Nyheter.

MS-syke Einar fikk 106.000 kroner på en uke: - Over min fatteevne

STØTTE: MS-syke Einar Nikolaisen prøver å skaffe penger til behandling i Mexico. Her sammen med kona Susann og barna Nora og Kristian Foto: Torgeir Bråthen/Nordlys

Venner, slektninger og naboer bidrar med å få Einar Nikolaisen til Mexico.

24.02.16 22:35

Etter 20 år med sykdommen klarer ikke MS-syke Nikolaisen å arbeide mer. Nå har familien startet innsamlingsaksjon for at han skal få behandling i utlandet, skriver Nordlys.

Bare siden mandag kveld, da Nordlys publiserte første artikkelen om ham, har det rent inn nærmere 80.000 kroner på innsamlingskontoen «Einar til Mexico» som har gått varm på Facebook.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ring 02060.

- Over min fatteevne

- Det er helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle få inn så mye på bare ei uke. Det er over min fatteevne, og viser hvor stor givergleden er, sier han til avisen.

Gårdbruker Nikolaisen (50) fra Sørreisa i Troms var på begynnelsen av 90-tallet kjent som fotballspiller da han begynte å merke at noe var galt med kroppen.

- Jeg fikk noen rare kuldefornemmelser rundt midjen og nedover ryggen, men slutta ikke med fotballen før i 1995. Da fikk jeg også konstatert at jeg hadde MS, fortalte han til avisen mandag.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TOM FJØS: Alle kyrne er sendt, og den MS-syke bonden har måttet bytte ut høygaffel med krykker. Foto: Torgeir Bråthen/Nordlys

Multippel sklerose er en kronisk, nevrologisk sykdom som angriper sentralnervesystemet. Dette kan gi seg utslag i mange forskjellige symptomer og sykdomstegn. For Einar ble det balanseproblemer, en droppfot og ikke minst trøtthet.

- Når folk spør hvordan jeg har det, så svarer jeg «stabilt dårlig». Jeg har ikke energi til noe, sa han.

Fikk avslag av Haukeland sykehus

Sørreisværingen trenger penger til stamcellebehandling ved en klinikk i Mexico, totalt opp mot 500.000 kroner. Dette er behandling han ikke får i Norge.

- Jeg har fått penger fra både slekt, venner, venners venner, naboer, gamle fotballkamerater og en bråte med folk jeg ikke vet hvem er. Det er veldig artig, og det er klart optimismen stiger når jeg får så ufattelig mye på så kort tid, sier han til Nordlys onsdag.

Einar søkte om stamcellebehandling ved Haukeland sykehus som driver et prøveprosjekt med dette. Men han fikk avslag.

- Jeg var ikke syk nok, og dessuten for gammel. De har aldersgrense på 45 år, forteller han.

Her kan du lese flere nyheter på Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.