RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møtte prinsesse på Internett

Sist oppdatert:
Fra den lille stasjonsbyen Varhaug i Rogaland chattet Sveinung Hobberstad med Sylvia fra Ghana. Lite ante han om at det var en prinsesse han forelsket seg i.

I fjor dro Hobberstad til Ghana og giftet seg med Sylvia. Og først da fikk han vite at hun var kommende dronning, og at han selv ville bli konge.

Det oppsiktsvekkende eventyret begynte med at tobarnsfaren mottok en e-post fra en afrikansk kvinne som het Sylvia. Hun hadde funnet ham på Internett og ville gjerne bli nærmere kjent.

- Vi ble gode venner og innleda et forhold etter hvert, sier Hobberstad i et intervju med TV 2 vist på nyhetssendingen mandag kveld.

Visste ingenting
Etter å ha chattet sammen i ett år, reiste han i sommer til Ghana for å gifte seg med sin Sylvia. Men Hobberstad visste fortsatt ingenting om Sylvias kongelige bakgrunn og eventyret som ventet ham.

De to skal innsettes som dronning og konge i mars. Da må de etter tradisjonen bli innelåst i en trådhytte i tre døgn.

– Selve seremonien er en stor begivenhet der nasjonalt fjernsyn er på plass. Det kommer nok noen fra regjeringen også. Vi skal da bli båret gjennom byen på stoler, forteller Hobberstad til Rogalands Avis tirsdag.

Trodde hun tullet
Da vi chattet sammen spurt hun meg om jeg visste at hun var dronning. Jeg svarte at jo hun var min prinsesse og tenkte ikke mer over det.

Men utsagnet viste seg å være langt mer enn en tulleflørt.

- Jeg har vel kapret Ghanas mest ettertraktede kvinne, sier han til Tv 2.

Flyttet til Jæren
Nå har Sylvia, som er dronning i en av regionene i det afrikanske landet Ghana, flyttet til Jæren. Og her får hun leve en anonym og avslappet tilværelse med sin norske prins.

- I Norge kan hun være seg sjøl. Det er ikke som mange som vet om at hun er dronning, og alt hva dette dreier seg om, sier Hobberstad.

I Ghana er dronningen den mektigste i regionen og hun utnevner kongen. Hobberstad vil etter innsettelsen bli nummer to etter den nåværende kongen.

Se innslag på TV 2-Nyhetene (web-TV)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere