RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MUF-erne får ny sjanse

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
De såkalte MUF-erne får ny sjanse til å bli i Norge. Forutsetningen er at de ikke er kriminelle, og at identiteten deres er ekte.

Utvisningen av de 130 kurderne som tidligere har blitt vedtatt kastet ut av Norge, skal prøves på nytt. Vedtaket har fått mye kritikk, spesielt fordi mange av kurderne har vært i Norge i opptil 10 år.

Lesogså: Hjerterå utvisning

Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil gi disse såkalte MUF-erne (MUF = Midlertidig opphold Uten rett til Familiegjenforening) adgang til å få sine sak vurdert på nytt, og dermed få muligheten til varig opphold i Norge.

Sikker ID og rent rulleblad
Departementet sender forslag til forskriftsbestemmelse ut til høring som vil gi denne gruppen mulighet til å søke om en tillatelse som vil danne grunnlag for varig oppholdstillatelse, står det på departementets hjemmeside.

Dette gjelder de som fikk opphold i 2005 og 2006, men som senere ikke fikk fornyet oppholdstillatelse.

Vilkåret er at deres identiteten er avklart, og at det ikke er dømt for straffbare handlinger som gir grunnlag for utvisning.

- Spesielle
- Disse sakene er av en helt spesiell karakter. Denne gruppen har vært i Norge i 10 år. Skiftende regjeringer har vurdert deres situasjon, med varierende konklusjoner. Dette har gitt dem et betimelig håp om fortsatt opphold i Norge, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.

- Jeg mener det er riktig at de som fikk en oppholdstillatelse i 2005, og som da fikk en forventning om å få bli i Norge, nå får en ny sjanse, sier statsråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere