*Nettavisen* Nyheter.

Mulig DNA-treff i Rebecca-saken

Politiet tror funn av DNA på pledd stammer fra bortfrakting av liket.

12.04.07 09:28

(iBergen.no) : I dag ble den drapssiktede 27-åringen fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Bergen tingrett. Påtalemyndigheten ønsker å fortsatt holde mannen bak lås og slå, mens forsvarsadvokat Eirik Nåmdal ba retten om å løslate den drapssiktede mannen. Retten ga påtalemyndigheten medhold, og fengslet 27-åringen i ytterligere fire uker. Advokat Nåmdal sier til iBergen.no at han og hans klient ennå ikke har tatt stilling til om de vil påkjære kjennelsen.

I retten i dag presenterte påtalemyndigheten ytterligere et bevis som de mener nagler 27-åringen til drapet på den prostituerte Rebecca Rist (27), som forsvant fra sitt hjem i Møllendalsveien i Bergen natt til 3. desember i fjor, og ble funnet drept bak en trafokiosk nær Breistein like før jul.

Lå i siktedes bil
– Vi har fått opplysninger om et delvis funn av avdødes DNA på et pledd som lå i baksetet på siktedes bil. Det er en såkalt blandingsprofil, hvor det er funnet en del verdier som sammenfaller med Rebeccas DNA-profil, sier aktor i saken, politiinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Det er også funnet en komplett DNA-profil fra den siktede 27-åringen på pleddet. Krogvold presiserer at funnet av en DNA-profil som likner Rebeccas foreløpig ikke utgjør noe fellende bevis i saken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: privat

– Først når rettsmedisinerne er ferdige med sine undersøkelser, vil vi få vite i hvilken grad dette kan brukes som bevis, sier Krogvold.

Har erkjent sex
Den siktede mannen har erkjent å ha plukket opp Rebecca i Møllendalsveien natt til 3. desember, og at de to var sammen og hadde sex i hans leilighet på Haukås. Han erkjenner derimot ikke straffskyld for drap, og hevder at han ikke vet noe om når eller hvordan Rebecca forsvant fra leiligheten hans.

Pleddet som nå er undersøkt, skal ikke på noe tidspunkt ha vært inne i siktedes leilighet. Politiet jobber nå ut fra teorien om at siktede kan ha brukt pleddet for å frakte bort liket av den prostituerte kvinnen.

– Det er nærliggende å tro, sier Krogvold.

Avviser politiets teori
Mannens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal, avviser fullstendig at eventuelle DNA-funn på pleddet stiller saken i et nytt lys.

- Jeg kan ikke se at Krogvold har grunnlag for å spekulere i at pleddet kan være brukt til å frakte bort noe lik. Min klient har forklart seg om dette pleddet for flere måneder siden, sier Nåmdal.

Siktede skal ha gitt en forklaring om dette som indikerer en naturlig forklaring på hvordan Rebecca har kommet i kontakt med pleddet mens hun befant seg i siktedes bil. I kjennelsen fra Bergen tingrett er DNA-funnene heller ikke viet spesielt stor betydning, og retten konkluderer med at DNA-funnene kan ha en helt naturlig forklaring.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.