Gå til sidens hovedinnhold

Mulig drap i Stavanger

20 politifolk jobber med å få svar på hva som skjedde da en mann i begynnelsen av 40-årene døde i et bolighus i sentrum av Stavanger fredag.

- Vi håper vi vet noe i løpet av ettermiddagen eller kvelden, når en foreløpig rapport skal være ferdig, sier politisjef Henry Ove Berg i Stavanger politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Før den tid vil ikke etterforskerne uttale seg om hvilke miljøer avdøde hørte til, eller om han var en kjenning av politiet.

Ifølge VG dreier det seg om en mulig overdose, som politiet mistenker kan være drap.

- Jeg kan ikke kommentere dét, eller andre rykter vi har hørt. Grunnen er kort og godt at vi ikke er sikre på hva dette er, vi vet ikke om det har hendt noe straffbart, om det kan være sykdom, eller noe annet, forklarer politisjefen til TV 2 Nettavisen.

Identifisert
-Mannen er identifisert. Han er i begynnelsen av 40-årene, norsk og fra distriktet. Vi har 20 personer på saken, inkludert tre mann fra Kripos, og håper på en rask avklaring, sier politistasjonssjef Henry Ove Berg.

Inntil videre er dødsfallet definert som mistenkelig, men politiet har foreløpig ikke holdepunkter for å si at det skyldes en kriminell handling.

På besøk
Politistasjonssjefen kan foreløpig ikke si noe om dødsårsaken. De pårørende er varslet og har uttrykt ønske om at navnet ikke blir offentliggjort, melder NTB.

Mannen var på besøk på stedet der han ble funnet. Ifølge politistasjonssjefen er andre personer som oppholdt seg i huset avhørt som vitner. Mannen som bor i huset, var ikke til stede da dødsfallet ble oppdaget.

Politiet har avhørt rundt 15 personer, og var lørdag i gang med en dør-til-dør aksjon til 30 boenheter i nabolaget.

Ingen mistenkt
Ingen er mistenkt eller siktet i saken, ifølge politistasjonssjefen.

Mannen ble funnet død i Tanke Svilandsgate i det sentrale Stavanger fredag formiddag. Legen som undersøkte mannen, fant grunn til å varsle politiet.

-Vi er ikke sikre på hva som er skjedd. Omstendighetene på stedet gjorde legen usikker på dødsårsaken. Vi rådførte oss med flere leger og Kripos, og bestemte oss for å etterforske dødsfallet som mistenkelig, opplyser politistasjonssjef Henry Ove Berg.

(NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot