Arbeiderpartiets programkomité sa i januar ja til å konsekvensutrede oljevirksomhet i et lite havområde sør for Lofoten, men de vil verne det meste av Lofoten, Vesterålen og Senja.

Blant de elleve fylkeslagene som har drøftet dette kompromissforslaget er det foreløpig bare tre som har sagt nei. Åtte fylkeslag har sagt ja.

De tre som har sagt nei, er Akershus, Buskerud og Sogn og Fjordane. De sju som har sagt ja til kompromissforslaget fra Ap-ledelsen om en konsekvensutredning av deler av Lofoten, er Nordland, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Vestfold, Telemark, Hedmark og Oppland.

Sør-Trøndelag og Troms overlater avgjørelsen til delegatene fra fylkene. Tre fylker, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag og Hordaland skal behandle kompromissforlaget denne helgen, får NTB opplyst.

Før kompromissforslaget i januar sa Oslo, Østfold og Finnmark nei til konsekvensutredning, men her kan det bli omkamper på fylkesårsmøtene senere i vår.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kommenterer spørsmålet om det vil være et nederlag om Ap-landsmøtet skulle si nei i slutten av april, slik:

– Det flertallsvedtak som kommer på landsmøtet, det lever vi godt med, sier Støre til Adresseavisen.

LES også: Høyre: - Ap vender oljenæringen ryggen
OG: AUF lanserer eget kompromiss om Lofoten