*Nettavisen* Nyheter.

Mulige vitner til Svalbard-dødsfall

Flere vitner blir onsdag avhørt av politiet etter at en 40 år gammel mann ble funnet død i Barentsburg på Svalbard tirsdag. Kripos er ventet til øya om kort tid.

Tirsdag kveld ble en mann pågrepet etter det mistenkelige dødsfallet, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

- Vi holder på med å avhøre personer som kan ha vært vitne til hendelsen, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø på Svalbard til TV 2 Nettavisen.

Han ønsker ikke å si noe om hva som skal ha skjedd i hybelhuset der den ukrainske mannen ble funnet død, men bekrefter at den døde mannen ble funnet med ytre skader.

Kripos på vei
På grunn av de mistenkelige omstendighetene rundt dødsfallet, har sysselmannen bedt om bistand fra Kripos. Ved 14-tiden onsdag kommer tre teknikere til øya.

- Vi venter på teknikerne for Kripos for å komme videre med etterforskningen. De skal foreta tekniske undersøkelser på åstedet, sier Olsen Ingerø.

Han opplyser at den siktede mannen sitter fengslet i Barentsburg, og at de om ikke lenge vil begjære ham varetektsfengslet.

Bodde sammen
- Kjente den døde og den siktede hverandre?

- De har i hvert fall ikke bodd lang fra hverandre, sier sysselmannen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.