*Nettavisen* Nyheter.

Mulla Krekar slipper å flytte før anken er behandlet

Mulla Krekar får foreløpig bli i Oslo. Her er Krekar utenfor Kongsvinger fengsel etter at han ble løslatt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Mulla Krekar får oppholde seg i Oslo til anken om tvangsflytting er behandlet i lagmannsretten, har Oslo tingrett avgjort.

03.02.15 13:38

Beslutningen ble tatt tirsdag av samme dommer som mandag konkluderte med at politiet har anledning til å tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra.

– Retten legger til grunn at det ikke vil ta lang tid før Borgarting lagmannsrett har tatt stilling til anken, skriver dommer Oddmund Svarteberg.

Han fortsetter med at det vil være en «ikke liten ulempe» for Krekar dersom han nå skulle flytte til Kyrksæterøra før lagmannsretten har tatt stilling til anken, og senere får lagmannsrettens medhold.

Raskt avgjørelse

Politiet vil ikke anke medholdet Krekar fikk om såkalt oppsettende virkning.

– Det er riktig at dette blir avgjort av lagmannsretten ganske raskt, så vi tar beslutningen til etterretning, sier politiadvokat Vegard Rødås til VG.

Tingretten konkluderte under noe tvil mandag med at det verken var brudd på menneskerettighetene eller Grunnloven å tvangsflytte Krekar fra Østlandet til Sør-Trøndelag. Til grunn for kjennelsen lå blant annet rapporter og trusselvurderinger fra PST som slår fast at Krekar fremdeles utgjør en fare for sikkerheten i Norge.

– Før påske

Krekars advokat, Brynjar Meling, anket umiddelbart kjennelsen etter at den falt mandag ettermiddag. I løpet av få dager vil Borgarting lagmannsrett ta stilling til anken.

Meling sa mandag at Krekar er forberedt på alle muligheter, samt at han er klar til å ta saken «hele veien» i rettssystemet. Meling var heller ikke overrasket over at de må høyere opp i systemet for å få en avgjørelse.

– Vinner vi ikke fram i lagmannsretten, reiser saken såpass prinsipielle spørsmål at Høyesterett bør ta stilling til den. Jeg antar at vi vil ha en endelig avgjørelse før påske, uttalte Meling. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag