*Nettavisen* Nyheter.

Munch kom til rette - med slips

Den stjålne Munch-bysten har i dag kommet til rette. Plutselig sto den på plassen sin igjen - pyntet med et slips.

02.12.04 14:24

- I dag var Munch-bysten på plass igjen, og vi er veldig glad for det, sier gravlundsjef Jan Taraldsen ved Vår Frelsers gravlund i Oslo til TV 2 Nettavisen.

De ansatte på gravlunden trodde ikke sine egne øyne da de så at bysten av Edvard Munch sto på plassen sin torsdag morgen. Munch hadde få skavanker, bortsett fra at han var blitt noe blekere i ansiktet, ifølge dagbladet.no. Han hadde også fått et slips knyttet rundt hodet.

Fant to avstøpninger
Bysten av Edvard Munch forsvant på mystisk vis fra Vår Frelsers gravlund den 17. november, og siden har flere merkelige ting skjedd.

Det er blitt funnet to gipsavstøpning av Munch-bysten. En ble funnet i Slottsparken kort tid etter forsvinningen, mens en annen avstøpning ble funnet utenfor Kunst- og håndverksskolen i forrige uke, ifølge Taraldsen.

- Bysten er nesten like fin som før, bortsett fra at avstøpningen av ansiktet har gjort at den har blitt helt blank. Siden den er laget av bronse var den ganske så mørk, sier gravlundsjefen.

- Kunstnerisk utrykk?
Munch-bysten har blitt satt på plass igjen en gang mellom onsdag kveld natt til torsdag.

- Hvem tror du står bak det mystiske tyveriet?

- Det kan man lure på. Vi har blitt frastjålet slike byster før, men de har ikke kommet til rette. Men når den kommer til rette med et slips på, kan man lure på om det er noe kunsterisk som ligger bak, sier Taraldsen til TV 2 Nettavisen.

Hans stalltips nummer to er at det rett og slett bare har vært noen som har stålet bysten fordi de syntes det var gøy.

Politiet tok slipset
Taraldsen forteller at bysten vil bli tatt ned torsdag ettermiddag.

- Vi må ha den til reparasjon, og når vi setter den ut igjen skal vi feste den med to bolter, så den ikke blir stjålet igjen, sier han.

Politiet var torsdag på Vår Frelsers gravlund for å se om de kunne finne noen interessante spor - og slipset til Munch tok de med seg.

- Ja, de tok slipset med seg for å finne DNA, sier gravlundsjefen til slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.