*Nettavisen* Nyheter.

Munch-saken kan bli utsatt

Foto: Politiet

Mandag la politiet fram materiale fra opp mot 10.000 avlyttede telefonsamtaler i forbindelse med Munch-ranet. Nå skriker forsvarerne om at saken må utsettes.

14.02.06 01:38

Munch-rettsaken starter i Oslo tingrett tirsdag morgen. Seks personer står tiltalt for tiltalt for ran eller heleri av bildene «Skrik» og «Madonna» i september 2004.

70.000 opptak totalt
Forsvarerne i saken har tidligere fått tilgang til nesten 60.000 avlyttede telefonsamtaler i forbindelse med saken. Men mandag fikk de seg en overraskelse da de plutselig fikk ti tusen nye samtaler i fanget, som de ikke tidligere har fått høre igjennom.

Dette skal være avlyttede samtaler mellom flere av de tiltalte. Forsvarerne reagerer på at dette materialet kommer dagen før saken skal opp i Oslo tingrett.

- Jeg kommer til å ta opp dette med medforsvarerne i morgen, og vurdere å begjære saken midlertidig utsatt i hvert fall til vi har fått mulighet til å sjekke hva dette innebærer, sier advokat Morten Furuholmen til TV 2 Nyhetene.

- Skandaløst
- Jeg må si jeg er helt i stuss. Vi har mast om å få tilgang til dette materialet lenge, og så klarer man å komme med 10.000 nye samtaler dagen før saken starter. Jeg synes dette er skandaløst, sier Furuholmen, som er forsvarer for Bjørn Hoen.

TV2 Nyhetene var i kveld også i kontakt med flere av de andre forsvarerne i Munch-saken. Alle er overrasket over at dette bevismateriale ble overlevert først mandag.

Jon Arild Aasen sier han er svært overrasket og vil ta opp konsekvensene av dette med de andre forsvarerne tirsdag, mens Anja Helander stiller seg spørsmål om hva materialet inneholder, og om det i det hele tatt er mulig å jobbe med båndene parallelt med rettsaken.

Det er ventet at ingen av de tiltalte vil erkjenne straffskyld.

TV 2 Nyhetene har ikke lykkes med å komme i kontakt med med s tatsadvokaten, Morten Hojem Ervik, som er aktor i Munch-saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.