RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Munch-saken utsatt

Sist oppdatert:
Etter sterkt påtrykk fra forsvarerne i Munch-saken, besluttet Oslo tingrett å utsette rettssaken til torsdag morgen.

OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Kun få timer etter at hovedforhandlingene i en av Norgeshistoriens mest omtalte ran, etter Nokas-ranet, besluttet Oslo tingrett tirsdag å utsette forhandlingene i Munch-rettssaken til torsdag morgen klokken 09.00. Dette for at forsvarerne til de seks tiltalte skal få tid til å gjennomgå det siste bevismaterialet.

Sakens kjerne er striden om sent innkommet bevismateriale til forsvarerne. Mandag formiddag mottok de seks hovedforsvarerne 10.000 nye avlyttede telefonsamtaler, under ett døgn før retten ble satt.

Ba om to dager
- Jeg kan ikke begynne en så alvorlig straffesak uten at min klient får sett på dette. Det er besynderlig og symptomatisk hvordan aktoratet har fôret forsvaret med beviser i denne saken, sa Bjørn Hoens forsvarer, advokat Morten Furhuholmen da retten ble satt tirsdag morgen. Hoen regnes som hovedmannen bak Munch-ranet. Han er også en av David Toskas kamerater.

I en kommentar til TV 2 Nettavisen sier advokat Furuholmen at han synes det er direkte skandaløst og flaut av påtalemakten å ikke klare å legge frem den store bevismengden før. Furuholmen la ned en begjæring om utsettelse av saken i minimum to dager. Samtlige forsvarere stilte seg bak denne begjæringen.

Aktor Terje Nybøe holdt deretter sitt innledningsforedrag, hvor han presenterte hvordan aktoratet ønsket å legge opp saken. Nybøe sa samtidig at han støttet en utsettelse til onsdag morgen.

Kompromiss
Etter å ha hørt aktors innledningsforedrag, trakk retten seg tilbake for å vurdere utsettelsen. De kom frem til et kompromiss mellom de to partene og valgte å utsette rettssaken i halvannet døgn, til torsdag morgen.

- Jeg er bekymret for fremgangen i denne saken. Vi har noen rettsfrie dager vi kan spise av, men det er mulig at saken kommer til å vare lenger enn tiden som er satt av, sa rettens formann.

Ikke fornøyd
Forsvarer til Thomas Nataas, mannen som er tiltalt for å ha oppbevart Munch-maleriene en buss hjemme på gården sin, advokat Per Johan Sjong Larsen, sier han ikke er fornøyd med lengden på utsettelsen. Han vurderer nå å be om en ny utsettelse når retten settes torsdag.

- Av de 10.000 samtalene, består over 8000 av samtaler mellom min klient og andre. Vi vet ikke hva samtalene inneholder og må derfor gjennomgås en etter en. Nå må jeg hjem og lytte, sa Sjong Larsen til TV 2 Nettavisen etter utsettelsen ble fattet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere