RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiet

Munch-siktet i isolasjon

Sist oppdatert:
OSLO TINGRETT (TV 2 Nettavisen): Munch-siktede Petter Tharaldsen (33) er varektekstfengslet i fire uker.

De to første ukene må Tharaldsen tilbringe i full isolasjon. Det ble klart i Oslo tingrett i dag.

- Det er viktig for politiet og påtalemyndigheten å ha kontroll på ham, sa politiadvokat Morten Hojem Ervik i fengslingsmøtet i dag.

Politiet fikk medhold i sitt krav om fire ukers varetekt med medie-, brev- og besøksforbud og at de to første ukene må tilbringes i full isolasjon.

Tharaldsen soner for tiden en fire år lang dom for deltakelse i Aker Brygge-ranet i august i fjor, og ble tirsdag siktet for å ha deltatt under Munch-ranet.

- Han har det vanskelig
Politiet begjærte lukkede dører og fikk medhold fordi retten mente offenlighet kunne skade saken.

33-åringen satt fram til tirsdag varetektsfengslet uten strenge restriksjoner.

- Restriksjonene er unødvendig. Han har hatt det vanskelig, og får det desto vanskeligere nå, sier Tharaldsens advokat John Arild Aasen.

Tharaldsen ble hentet i cellen sin i Oslo fengsel da siktelsen ble kjent tirsdag, og ble da overflyttet til Ila fengsel.

Skal ha flere bevis
Ifølge Aasen skal politiet ha forelagt ham flere bevis som de har mot 33-åringen, men på grunn av taushetsplikt kan han ikke fortelle hva dette dreier seg om.

- Kjenner din klient 37-åringen som fredag også ble siktet i Munch-saken?

- Det kan jeg ikke kommentere, sier Aasen.

Han forteller at han nå har fått litt flere dokumenter i saken, og dermed litt mer opplysninger om hva siktelsen mot Tharaldsen går ut på. Aasen er likevel ikke fornøyd med informasjonen han har fått.

- Det hemmeligholdet vi blir utsatt for synes vi er vanskelig, sier Aasen.

Holder kortene tett
Det er foreløpig uvisst hvilken rolle politiet mener den Petter Tharaldsen skal ha hatt under Munch-ranet. Politiadvokat Morten Hojem Ervik kunne tirsdag bare opplyse om at Tharaldsen deltok under selve ranet.

Ifølge VG skal 33-åringen ha vært sjåfør under ranet.

Politiadvokat Morten Hojem Ervik var svært tilbakeholden med opplysninger onsdagen. Overfor TV 2 Nettavisen ønsker han ikke å svare på hvorvidt de ser for seg en snarlig oppklaring av saken.

- Vi er veldig glad for at etterforskningen løper videre, men hvor raskt dette endelige avgjøres har vi ikke sagt noe om. Vi har sagt at etterforskningen er krevende og har tatt tid, og vi legger ikke skjul på at det fortsatt kan ta tid, sier Hojem Ervik.

Han sier de ikke utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere