RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Munch-tyveri kan lede til «Skrik»

Sist oppdatert:
Etterforskerne som jakter på «Skrik» og «Madonna» håper pågripelsen etter søndagens Munch-tyveri kan lede dem nærmere de to nasjonalskattene.

Helt siden ranet på Munch-museet i Oslo 22. august i fjor har en team etterforskere jobbet på spreng for å finne de to kunstskattene, som til sammen har en verdi på opp mot 700 millioner kroner.

Grunn til optimisme
Nå kan politiet stå overfor et gjennombrudd og optimismen er tydelig ved avdeling for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

- Vi ville nok ha sagt at vi er optimistiske i forhold til å oppklare ranet uansett hvordan det gikk. Men nå har vi en grunn til å si at vi er optimister. Saken har topp prioritet hos oss fortsatt. Ingenting er bedre om vi kan få drahjelp fra det som skjedde i Østfold, sier politioverbetjent Øyvind Nordgarden ved avdeling for organisert kriminalitet til TV 2 Nettavisen.

Vil samarbeide
Han forteller at etterforskerne vil ha tett kontakt med politiet i Moss etter tyveriet av tre Munch-bilder på Refsnes Gods søndag. Tre Munch-verker, to litografier og ett originalt akvarellmaleri, som til sammen kan være verdt nærmere 4 millioner kroner, ble stjålet under et dramatisk innbrudd i restauranten på godset som ligger på Jeløy i Moss.

- Vi får se hva den videre etterforskningen i Moss bringer i forhold til «Skrik» og «Madonna». Vi skal snakke sammen og ha et tett samarbeid, sier Nordgarden til TV 2 Nettavisen.

Tre deltok i tyveri
Minst tre av de ni personene som mandag kveld ble pågrepet i forbindelse med tyveriet, vil fremstilles for varetektsfengsling onsdag.

- I alle fall tre stykker ligger an til fengsling i morgen. De tre slik jeg bedømmer, har vært på stedet. Men jeg utelukker ikke at det kan være flere, jeg har bare ikke oversikt ennå, sier politiinspektør Rolf Nissen ved Østfold politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Hemmelighetsfull
Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt den omfattende etterforskningen i forbindelse med Munch-ranet i sommer var avgjørende for at søndagens tyver ble tatt kun ett døgn etter at de slo til.

- Ekstra midler til etterforskning av Nokas-ranet og Munch-ranet har gjort at vi har fått ganske mye kunnskaper om disse miljøene og om aktuelle personer. Men jeg kan ikke uttale meg om det var avgjørende for oppklaringen av tyveriet i Moss, sier Nordgarden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere