RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Munch-tyveri kan være bestilt

Foto: Jørgen Berge (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Munch-tyveriet på Refsnes Gods var trolig ransmennenes første store brekk, og kan ha vært et bestillingsverk fra det grove ransmiljøet på Østlandet.

Personene som mandag kveld ble pågrepet i forbindelse med saken, har i lengre tid hatt A- og B-gjengen som forbilder, skriver VG.

Til sammen ni personer ble pågrepet under en dramatisk politiaksjon på Kampen i Oslo mandag kveld.

Etter et tips fra en nabo slo væpnet politi blant annet til mot en bygård i Hølandsgaten, og inne i gården fant politiet det de lette etter - de tre Munch-bildene som kvelden i forveien ble stjålet fra Refsnes Gods i Moss.

Flere av personene ble pågrepet etter en kort biljakt, som endte med at politiet kjørte inn i de pågrepnes bil bakfra.

- Flere i Furuset-gjengen
Personene som ble pågrepet er av både utenlandsk og norsk opprinnelse. Flere av dem skal tilhøre den såkalte Furuset-gjengen. Dette er en gjeng som består av unge kriminelle, og som skal ha stått bak flere grove ran i hovedstaden.

Ifølge VG kartlegger nå politiet om Munch-tyveriet var en slags «eksamen» for å kunne ble tatt opp i andre og tyngre kriminelle gjenger, eller om tyveriet har vært et bestillingsverk fra det grove ransmiljøet på Østlandet.

Politiet i Oslo og Østfold samarbeider nå om etterforskningen i saken, men ingen av politidistriktene har så langt ønsket å gi særlig mange kommentarer rundt mandagens pågripelser.

Kostbare Munch-bilder
Det var ved 23-tiden søndag kveld at tyvene slo til mot Refsnes Gods på Jeløy ved Moss, og på frekkeste måte rappet med seg Munch-bilder.

Tyvene fikk med seg tre bilder verdt til sammen opp mot 4 millioner kroner.

Akvarellmaleriet «Blå kjole» fra 1915 er det eneste i sitt slag og kan ifølge Munch-eksperten Hans Richard Elgheim ved Grev Wedels Plass Auksjoner være verdt opp mot 3 millioner alene.

Hotelleier Widar Salbuvik ved Refsnes Gods sa mandag kveld til TV 2 Nettavisen at han nå frykter at bildene er skadet.

TV 2 Nettavisen følger saken

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere