RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musikk-kjendis unnslapp fengsel

Mannen, som er en hedret figur innen Bergens musikkmiljø, fikk usedvanlig mild behandling i Bergen tingrett.

(iBergen.no) Den prisbelønte musikkguruen var siktet for flere brudd på regnskapsloven da han stilte i Bergen tingrett for å legge kortene på bordet i en såkalt tilståelsesdom torsdag.

Sluttet å bokføre
Plateselskapet hans hadde knapt stablet seg på bena, før de økonomiske problemene startet i 2003. Etter mindre enn ett års drift, sluttet den daglige lederen i selskapet og med han forsvant også ordenen på papirene.

30-åringen overtok rollen som daglig leder, i tillegg til styreledervervet. Men ingen regnskap ble ført etter at han selv overtok roret i sitt eget selskap. Dermed ble heller ingen regnskap sendt til Regnskapsregisteret.

Også årsberetningen, revisjonsberetning, omsetningsoppgave og selvangivelsen uteble fra plateselskapet.

Gikk konkurs
I 2005 gikk selskapet konkurs med skattekrav fra både norske og utenlandske myndigheter. I tillegg skyldte musikk-guruen 254.000 kroner til private kreditorer.

Da han tilsto for tingretten, fortalte han at han ikke var klar over endring i regler for når oppgaver skulle leveres. Liten drift i selskapet gjorde også at mannen ville vente til slutten av året med å levere. Men da han ikke hadde penger til å betale en regnskapsfører for jobben, ble den heller aldri gjort.

Foreslo fengsel
Vanligvis straffes slike saker med ubetinget fengsel, og påtalemakten hadde også forlangt at plateprodusenten måtte sone 18 dager bak murene. Det fikk 30-åringen til å reagere med overraskelse, noe han også fortalte dommeren.

«Siktede ble videre gjort kjent med politiets forslag til straff og uttalte til dette at han var overrasket over det strenge straffeforslaget, men at dersom det er riktig så godtar han det.» skriver dommerfullmektig Jan-Inge Wensell Raanes i dommen.

- Ubevisst
Og like etter sa han seg enig i at 18 dager i fengsel var i overkant for musikk-guruen. Formildende omstendigheter, som at mannen hadde tilstått uforbeholdent og virket ubevandret i regelverket for regnskap, gjorde at retten ble overbevist om at han ikke hadde bevisst forsøkt å snike seg unna.

Dermed slapp han unna med 30 timer samfunnsstraff, og mannen vedtok dommen på stedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere