RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muslimer frykter norsk hevn

Sist oppdatert:
I helgen fikk en norsk muslim kuttet opp halsen. Nå frykter Antirasistisk Senter flere angrep fra rasende nordmenn.

- Fornuften blir mindre og mindre nå. Det er de mest ekstreme kreftene både i Norge og andre steder som råder grunnen, sier leder i Antirasistisk Senter, Nadeem Butt.

- Vi er redde for at vanlige muslimer kommer til å måtte betale prisen for trykkingen av tegningen, sier leder Butt til Dagsavisen.

Les også:- Jeg har fått 40 drapstrusler

Frykter eskalering
Han frykter at helgens opptøyer i Midtøsten, og brenning av ambassaden i Syria, kan føre til at muslimer i Norge kan bli angrepet av rasende nordmenn. Det skjedde i Skien i helgen der en norsk muslim fikk halsen kuttet opp på grunn av flaggbrenningen i Midtøsten.

Butt frykter nå konsekvensen hvis en nordmann eller danske blir skadd i Midtøsten, og sier at forholdet mellom muslimer og kristne kan ha blitt påvirket for lang tid fremover.

- Helt alminnelige mennesker som ikke har noe med dette å gjøre, er blitt påklistret lappen ekstremister. Dette har tatt helt av, og det kan fort gå på sikkerheten løs, sier Butt.'

- Fokus på fred og forsoning
Til TV 2 Nettavisen sier Butt at den vanlige muslim ikke frykter hevn fra nordmenn flest, men fra ekstreme miljøer.

- Dette er flott for de ekstreme gruppene når vi tenker på rekruttering. Med dette kan de komme på offensiven etter å ha vært langt nede lenge.

- Vi har fått en situasjon der vi snakker om «vi» og «de» mellom muslimer og storsamfunnet, og ikke «oss» som nordmenn. Hvis den spente situasjonen utvikler seg ytterligere så kan dette skade forholdet mellom muslimer og kristne i Norge på lang sikt, sier Butt.

Selv om mange muslimer føler seg støtt av Muhammed-tegningene, mener han at fokuset nå bør være fred og forsning mellom nordmenn - uansett religion.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere