Muslimer står opp mot vold

Flere tusen norske muslimer har underskrevet oppropet mot vold som Islamsk Råd Norge har satt igang. Målet er 5000 underskrifter i løpet av uken.

05.12.04 21:59

Oppropet er et alternativ til fakkeltoget som ble arrangert i Oslo lørdag. Norske muslimer og deres ledere fikk da kritikk fordi de ikke stilte opp.

Nå har Islamsk Råd Norge satt i gang en kampanje for å vise at de er imot vold og drap selv om de ikke stilte i fakkeltoget.

Listen er lagt ut på internett og i rundt 30 menigheter over hele landet.

- Det er mye bedre med en slik liste enn noen hundre som deltar i et fakkeltog. Men jeg skjønner at statsministeren og politikerne som deltok, ble skuffet, sier leder i Islamsk Råd Norge, Mohammad Hamdan, til NTB.

Imran Mushtaq i Islamsk Råd Norge sier til VG søndag at norske muslimer ikke stilte opp i fakkeltoget fordi NRK-kjendis Noman Mubashir, som var initiativtaker til fakkeltoget, tilhører en spesiell muslimsk gren.

- Muslimer ser på ahmadiyya som en separat religion, som ikke tilhører islam. En del muslimer lot være å komme, fordi de anser Mubashir som ikke-muslim, sier Mushtaq.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.