RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muslimer utfordrer til Westergaard-demo

Foto: Preben Hupfeld (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En gruppe liberale muslimer i Norge utfordrer Islamsk Råd Norge til å demonstrere til støtte for Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Westergaard ble overfalt med øks i sitt hjem i Århus i Danmark første nyttårsdag. Han sto bak den mest kontroversielle av karikaturtegningene - en tegning av profeten med en bombe i turbanen.

- Det var ikke feil at karikaturtegningene av Muhammed ble trykket, og det forsvarer i alle fall ikke voldsbruk. Muslimer har like stor interesse av å forsvare ytringsfriheten som alle andre. Derfor bør muslimer også støtte Kurt Westergaard, sier skribent Shakil Rehman i det liberale muslimske nettverket LIM (Likestilling, integrering, mangfold) til Klassekampen.

Rehman etterlyser en reaksjon fra Islamsk Råd Norge etter angrepet på Westergaard. Han utfordrer Islamsk Råd til å arrangere en demonstrasjon til støtte for ytringsfriheten. Hvis ikke Islamsk Råd tar utfordringen, vil nettverket hans selv ta initiativ. - Jeg er redd de ikke vil ta utfordringen vår, fordi de ikke vil miste ansikt i den muslimske verden. Men dersom de støtter ytringsfrihet må de også kunne vise at de mener det i praksis, sier Rehman.

Han kaller muslimske ledere ukvalifiserte når de sier at profeten ikke kan bli avbildet. Det er ikke noe i veien for å lage karikaturer av ham, mener Rehman. Muhammed må ikke bli så hellig at vi ikke kan kritisere ham, fortsetter Rehman.

Generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge sier at de vil ta stilling til en forespørsel om demonstrasjon for ytringsfrihet og mot vold på vanlig måte, men at det ikke foreligger planer om å stille opp på noe.

- Dersom hovedparolen blir som i 2006: «Respekter ytringsfriheten. Nei til vold og trusler», så støtter vi det, sier Sultan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere