RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Muslimske taxisjåfører varsler rettssak

Muslimske taxisjåfører krever eget bønnerom i taxidepotet på Gardermoen, men får nei. Nå går den somaliske drosjeforeningen til sak mot Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag.

– Styret for taxidepotet har vedtatt å si nei til å bygge bønnerom. Dette er en prinsippsak som har med trivsel å gjøre. Vi må ta hensyn til at vi har sjåfører fra mange andre religioner, sier daglig leder av taxidepotet, Nils Johan Paulsen fra Kløfta, til Romerikes Blad.

Det var lederen av Den somaliske drosjeforening i Norge, Ali Hassan, som for tre uker siden skrev brev med ønske om bønnerom til Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag (ODI), som er driftsselskap for taxidepotet.

- Be og følge med på køen

Nå skal det settes opp godt synlige plakater om at taxidepotet er et privatrettslig område, og at alle religiøse ritualer er forbudt inne på området. På spørsmål fra lokalavisen om det også innebefatter bønn på bakken ved siden av drosjen, svarer depotsjefen at han «må forholde meg til styrevedtaket».

Lederen av Den somaliske drosjeforening i Norge, Ali Hassan, mener avgjørelsen er diskriminerende og uakseptabel.

- Vi mener vi har rett til å be i vår arbeidstid. Vi krever derfor å få et rom hvor vi kan utføre bønn – uten at vi bli avskåret muligheten til å følge med på drosjekøen. Vi vil gå videre med saken og utfordre dette styrevedtaket rettslig, sier Hassan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere