RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myndighetene åpner for nøktern alkoholreklame

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) er glad for lovendringene som trer i kraft i helgen.
Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) er glad for lovendringene som trer i kraft i helgen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
I helgen trer det i kraft lovendringer som åpner for såkalt nøktern reklame for alkohol i Norge.

Fra søndag 1. november kan produsenter og grossister gi nøktern informasjon, herunder bilder, om produktene på sine hjemmesider, samt på arrangementer som messer, omvisninger og kurs. Det åpnes også for produktbilder i Vinmonopolets nettbutikk.

– Jeg er glad for at disse endringene nå kan tre i kraft. Denne moderniseringen av regelverket vil gjøre det enklere for forbrukerne å finne informasjon om alkoholprodukter, samtidig som produsentene kan få informert om sine produkter, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).

Departementet begrunner endringen med at samfunnsutviklingen og praktiseringen av reklameforbudet har ført til et behov for å foreta visse presiseringer av og justeringer i forbudet.

Tilpasning til den teknologiske utviklingen og å imøtekomme forbrukernes behov og forventninger til faktainformasjon om alkoholholdig drikk er også en målsetting bak endringene.

Det forutsettes at informasjonen bare kan gis i kommunikasjonskanaler som må oppsøkes av dem som ønsker slik informasjon. I tillegg må den være nøktern, faktabasert og ikke gå lenger enn det som er nødvendig for at forbrukerne skal få informasjon om produktenes egenskaper.

Helsedirektoratet har hatt møte med næringen om endringene og la ut informasjon om innholdet i sin håndbok til alkoholregelverket på sine nettsider fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere