RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mysteriemannen er identifisert

Mannen som ikke selv ikke husket hvem han var, er nå identifisert.
Mannen som ikke selv ikke husket hvem han var, er nå identifisert. Foto: Politiet
Sist oppdatert:

Mannen som ikke selv ikke husket hvem han var, er nå identifisert. Det melder politiet til VG, onsdag kveld.

- Vi har via Interpol fått identifisert mannen som tsjekkisk borger, sier vaktleder ved kriminalvakten, Øyvind Torgersen til VG.

Les bakgrunnen for saken:- Hvem er jeg?

Foreldrene til mannen skal ifølge NTB selv ha tatt kontakt med Interpol og identifiserte ham, og de var selv hos Interpol for å bekrefte identiteten.

- Det beste som kunne skje

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med mannens identitet, men han har uttalt seg til TV 2 etter at han selv fikk nyheten om at han var identifisert.

- Jeg føler det som om jeg er i ferd med å bli reddet fra helvete. Dette er ekstraordinært, fantastisk og det beste som kunne skje, sier mannen til TV2.

«John Smith»

Siden midten av desember har den unge mannen, i midten av 20-årene, levd i Oslo med hukommelsestap etter at han ble funnet i forkommen tilstand i en snøfonn i Grenseveien i Oslo.

Mannen var uten identitetspapirer, og husket ikke sitt eget navn, hvor han kom fra, hvordan han havnet i Norge eller noen andre detaljer fra sitt liv.

Mannen gikk under navnet «John Smith».

- Noe fryktelig hadde skjedd

På bakgrunn av tilstanden han var i iverksatte politiet etterforskning av om han kan ha blitt utsatt for en straffbar handling.

- Jeg skjønte raskt at noe fryktelig hadde skjedd, men var lykkelig over at jeg var i live, uttalte mannen tilTV2 tidligere i dag.

Han fortalte videre at han føler på seg at han ikke hadde dratt frivillig til Norge, og at han mente at de eller dem som skadet ham, og etterlot ham i vinterkulda, har tilhørighet et annet sted.

Internasjonal interesse

Historien om «John Smith» har også vagt internasjonal oppmerksomhet, og flere utenlandske medier har skrevet om saken.

I forsøket på å avklare mannens identitet henvendte politiet seg til en rekke land gjennom Interpol. Til slutt lykkes det altså med å identifisere mannen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere