*Nettavisen* Nyheter.

Mysteriet Macaco

Politiet har ikke fått noen tips om hva som skjedde med Ahmed Macaco (32).

08.02.07 16:15

(iOslo.no) Ahmed Macaco ble funnet flytende i munningen til Akerselva 4. januar. Da hadde han vært savnet siden kvelden 18. november, etter at han sist ble sett på vei til homsepuben London i sentrum av Oslo.

Ingen tips
- Så langt har vi ikke fått noen tips. Men det kan jo komme noen utover ettermiddagen, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til iOslo.no.

Onsdag gikk drapsalarmen i Oslo. Resultatene fra obduksjonen av marokkaneren viste at han var blitt påført merker som tyder på at han kan ha blitt drept. Selv om politiet foreløpig ikke etterforsker dette som et drap, legger man stor vekt på taktisk etterforskning for å finne ut hva som har skjedd med mannen.

- Dette er et mistenkelig dødsfall. Vi har grunn til å tro at det har tilstøtt ham noe kriminelt, og derfor går vi nå ut og spør etter opplysninger, sier Abrahamsen.

Homofil
Avdøde Macaco var åpent homofil, og hadde kjæreste i Oslo. En av bartenderne på London Pub forteller til iOslo.no at avdøde var en fast gjest på puben. De er forundret over at politiet brukte så lang tid på å ta kontakt med homsemiljøet på puben.

- De ringte i dag onsdag i 15-tiden, og spurte om vi kjente til Macaco. Vi ba om å få se bilde av ham, og mer har vi ikke hørt. Det er rart at politiet ikke kommer til oss med en gang, sier bartenderen Jonas.

Først når iOslo.no viser bildet til bartenderen, kan han bekrefte at de kjenner han.

Har gode resultater
Finn Abrahamsen svarer på kritikken, og sier at det er slik de har lagt opp etterforskningen.

- Vi har bestemt oss for å gjøre dette slik fordi vi har gode resultater med å jobbe på denne måten. Det var viktig for oss å snakke med vennene hans først, og så gå ut med informasjon til publikum. De ansatte på London Pub kommer til å få en plakat, lik den vi deler ut i slike saker, sier han.

Bartenderen på London Pub sier man ikke opplever noen frykt, til tross for at dette er den andre mulige drapssaken som har kommet frem i løpet av de siste ukene.

- Jeg kan ikke akkurat si at det er noen frykt i miljøet selv om det har vært to mystiske dødsfall knyttet til miljøet rundt London pub, hvor noen drikker ølen sin har jo ikke noe med saken å gjøre, fastslår Jonas.

Tips politiet
Da Macaco forlot vennene sine på Teisen i Oslo 18. november om kvelden, var han iført en stor grønnaktig kamuflasjejakke med hette, en hvitgrå-aktig hettegenser og en oransje t-skjorte med skrift på brystet. Han hadde blå dongeribukse og beige sko.

Publikum som har opplysninger om avdøde, bes kontakte Oslo politidistrikt på telefon 22 66 91 63/ 22 66 99 66 etter klokka 16 eller sentralbordet i Oslo politidistrikt.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.