– Det er dessverre ikke blitt pågrepet noen, ettersom vi ikke fant noen som stemte overens med beskrivelsene av gjerningsmennene. Men vi etterforsker saken og oppretter sak på kroppskrenkelse, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om saken klokken 21.28. To timer senere opplyser de at søket etter gjerningspersoner er avsluttet.

Operasjonslederen sier ungdommene begynte å kaste stein på de tre natteravnene etter at de hadde fått litt tilsnakk for det han betegner som dårlig oppførsel.

– Da natteravnene gikk fra stedet, kastet ungdommene stein på dem, og en ble truffet i hodet. Vedkommende fikk et stygt kutt og ble kjørt til legevakten for behandling, sier Engeseth.

Skadeomfanget er ukjent.

– Alvorlig hendelse

Ti-femten personer skal ha løpt fra stedet før politiet kom til, og det ble satt inn flere patruljer i søket etter gjerningsmennene.

– Natteravnene skal være ute og sørge for at det er trygt, og når de blir utsatt for sånt, så er det noe vi ser alvorlig på, sier operasjonslederen. Han håper politiet klarer å finne gjerningsmennene.

Lørdag kveld opplyste politiet at de ikke har gode beskrivelser på gjerningspersonene.

– Men det er sagt at det er gutter, mørke i huden, cirka 16-18 år. En skal ha vært iført rød jakke og grå joggebukse. To skal ha hatt blå klær, cirka 185 centimeter høye, skrev politiet på Twitter.

Ikke første gang

I slutten av forrige måned stanset natteravnene all patruljering i bydelen Vestli i Oslo etter to steinkastingsepisoder, men hadde nå gjenopptatt vandringene.

Generalsekretær Lars Norbom i Natteravnene mener situasjonen er svært alvorlig etter å ha hørt om lørdagens hendelse.

– Det er helt forkastelig at noe slikt kan skje, og det er sterkt beklagelig. Her tenker jeg at man må sette i gang tiltak. Det kan ikke vi i Natteravnene gjøre, det er nok noe myndighetene må gjøre i større grad. Jeg tror det er nødvendig å statuere et eksempel for å få tatt området tilbake, gjennom kraftig politiinnsats. Dette er ikke noe sivile kan håndtere, sier han til NTB.

Han sier Natteravnene vil fortsette sin dialog med politiet og politikere om situasjonen.

– Det er veldig alvorlig at vi blir angrepet på den måten. Vi er et sivilt tiltak som ikke utgjør noen trussel mot noen grupper, sier han.

(©NTB)