RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå bestiller vi ferie!

(Privat)
- Det har vært kø på alle telefonlinjer i hele dag, sier informasjonssjef i Apollo, Helen Begby.

- Man blir nesten sinna. I går var det så deilig og jeg satt i sola på verandaen. Så våkner jeg opp til fem centimeter snø, sier Sissel Johnsen (22) fra Halden, til Nettavisen.

På Østlandet laver nemlig snøen ned. Snøkrystaller store som tennisballer har skyldt over hovedstaden. Mer skulle ikke til før solglade nordmenn tok telefonrøret fatt og bestilte sydenferie.

- Det er kø på alle linjene i dag, og jeg skjønner det godt, sier Begby til Nettavisen.

Les også:Nå snør det i mai

Hun tror snøfallet i østlandsområdet inspirerte folk til forlate Norge en liten stund.

- De som vurderte hjemmesommer fikk nok litt panikk i dag. Ingen grillkvelder? Jeg har ikke tatt sjansen, og jeg skjønner at folk tenker slik, sier hun.

Skivebom fra Storm
På Storm Weather Centers hjemmesider opplyses det at Oslo har 10 varmegrader og ingen nedbør. Med andre ord, ikke helt korrekt.

- Jeg vet ikke helt hvorfor vi har bommet såpass, men noen ganger blir det bare slik. Det er små marginer, sier meteorolog Roar Inge Hansen.

På TV2s værvarsel i morgentimene ble det varslet at et høytrykk ville blokke lavtrykket, og gi fint vær i hele Sør-Norge. Snø ble aldri nevnt.

- Vi får i hvert fall en kjempefin dag i morgen med hvit snø på bakken. Dette gir seg i løpet av kvelden i dag, understreker han.

Lov å bruke piggdekk
De aller fleste av oss har lagt om til sommerdekk for lengst. Men for dem som lurer på om de har lov til å bruke piggdekk igjen, er svaret ja. Man skal kjøre etter føreforhold heter det i loven.

- Det er ikke ulovlig å bruke piggdekk, men det er har kanskje lite for seg, sier politibetjent Grethe Totland.

Hun tror snøen vil forsvinne fort, og antar at folk flest ikke gidder legge om for én dag.

- Du skal være skodd etter vær og føreforhold. Det er lov å bruke hodet og vett i slikt vær. Et godt forslag er heller å bare kjøre saktere. Men for all del. Du kan bytte dekk hvis du absolutt har lyst, sier hun.

Død over jordbær
Hvis du er tidlig ute, og allerede har plantet nye jordbærplanter, risikerer du at de blir satt tilbake.

- I verste fall dør plantene. Det avhenger helt av hvor godt de har etablert seg, sier fagsjef i Hageselskapet, Thorgeir Næss.

- De som har plantet blomster som ikke tåler kulde, må nok handle om igjen, sier han.

Næss påpeker at de fleste hageinteresserte vet at en slik periode har for vane å komme før 17. mai, og handler deretter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere