Gå til sidens hovedinnhold

- Nå blir det gøy å sjekke saldoen

Jørn ble Lotto-millionær lørdag, og er en av hele to som vant etter å ha kjøpt kupongen på samme sted.

At to personer har kjøpt vinnerkupongen på samme sted, er sjeldent. Men i helga skjedde det altså. To personer fikk sju rette etter å ha kjøpt Lotto-kupongen på Coop i Elverum, og det i løpet av bare to dager.

- Det har skjedd tidligere, men det er såpass sjelden at det får oss til å heve øyebrynene og smile litt i skjegget, sier pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping til Nettavisen.

Kom fra dusjen
En av de gladeste vinnerne er Jørn Lindberget (48) fra Elverum, som selv om han måtte dele førstepremien, vant hele 3,6 millioner kroner.

- Det bli sikkert greit å sjekke saldoen på kontoen, sier Lindberget lattermildt til Nettavisen.

Han sjekket ikke kupongen selv, men ble oppringt av Norsk Tipping lørdag kveld, som kunne fortelle at han hadde vunnet.

- De ringte først hjem her og kona tok telefonen. Men de sier ikke noe, heller ikke hvem som ringer, før de får tak i rette vedkommende, og jeg var i dusjen. Jeg ringte opp igjen da jeg var ferdig dusjet, forteller Lindberget.

- Hva tenkte du da de sa at du var blitt Lotto-millionær?

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, jeg ble i hvert fall glad. Det er mye rart som går rundt i skallen på deg når du får en slik beskjed, sier han, og ler mer.

Lindberget synes det er ganske spesielt at to personer har vunnet førstepremien etter å ha kjøpt kupongen på samme sted.

Her er gullrekka: 3 - 9 - 14 - 17- 21 - 31 - 33.

Ny sjanse:Lever onsdagens Viking Lotto her

- Måtte gå en tur
Selv kjøpte han vinnerkupongen for en måneds tid siden, en femukerskupong som gikk ut denne helga.

- Jeg er ikke sånn som spiller veldig fast, jeg kjøper en femukers en gang iblant. Men så sjekker jeg dem aldri, sier Lindberget.

- Det ble vel litt feiring i går kveld?

- Ikke noe særlig. Jeg må få dette til å synke inn litt først. Men vi gikk en tur til naboen og snakket om det, og så gikk vi oss en tur, jeg og kona. Jeg følte det var behov for det. Nattesøvnen har heller ikke vært som den pleier, sier han muntert.

- Hva skal du bruke pengene til?

- Det er litt tidlig å vite. Det blir vel å tenke langsiktig på mesteparten, og så kan du bruke noe kortsiktig. Vi trenger nok ikke å tenke så mye på feriebudsjettet i sommer, sier Lindberget, som allerede har bestilt tur til Dubai. En ny bil kan det også bli etter hvert, ifølge den ferske Lotto-millionæren.

Han har i hvert fall takket ja til økonomisk rådgivning fra Norsk Tipping.

Kvinne i 20-årene
Den andre vinneren fra Elverum, er en kvinne i 20-årene. Hun ble også ganske paff da hun fikk telefonen fra Norsk Tipping lørdag kveld. Det måtte overtaling til før hun forsto at hun hadde blitt millionær.

- Det er helt utrolig, sier kvinnen til Norsk Tippings nettsider.

Hun sier at hun har planer om å investere i eiendom, men at hun ellers vil la premien få synke inn før hun handler. Også hun har takket ja til litt rådgivning.

- Det kan være greit å ha, jeg er ikke akkurat vant med slike summer, sier kvinnen, som ønsker å være anonym.

Vant ved første forsøk
I tillegg til de to heldige vinnerne fra Elverum, var det lørdag ytterligere to personer som vant 3,6 millioner i Lotto.

En av dem er en kvinne i 30-årene fra Skien, som også vil være anonym. Hun har aldri spilt Lotto tidligere, og leverte inn kupongen på nettet fredag kveld.

- Jeg har hatt en følelse av at jeg burde prøve Lotto, og det er jo helt ufattelig at jeg skulle slå til med sju rette på første forsøk, ler kvinnen.

Hun forteller til Norsk Tippings nettsider at hun tidligere har hatt vinnerlykke i lotteri.

Millionene tenker hun å bruke til å kjøpe ny bolig, men også til å reise rundt i verden.

Lørdagens fjerde Lotto-millionær kommer fra Stavanger.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar