*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det grått - og kaldt

Foto: Frode Inge Helland/Wikimedia Commons (Frode Inge Helland/Wikimedia Commons)

Nyt sola mens du kan.

07.06.10 14:02

Sjekk været der du bor

Etter en knallhelg i sør, ser den kommende uken litt mer rufsete ut.

Bare områder langs kysten, opp til Nordland vil få glede av en høytrykksrygg som nå ligger mellom Norge og Island, men som kommer inn over landet mot onsdag.

- De fine sommertemperaturene er helt klart på retur, sier meteorolog Beathe Tveita ved StormGeo til Nettavisen.

Best i vest

- Både når det gjelder Midt-Norge og Vestlandet begynner uken med mye skyet vær i indre strøk. I Sør og på Østlandet vil tirsdagen bli skyet og enkelte regnbyger blir det også. Unntaket finner vi helt i vest.

De sørligste delene av landet vil være preget av bygevær også utover uken, selv om det nevnte høytrykket gjør torsdagen ganske tørr i sør. «Torsdag til fredag: Stort sett oppholdsvær og perioder med pent vær», er fasit for de indre strøk sør for Stad.

- Neste helg er vi mer usikre. Prognosene tyder på at et lavtrykk fra sør vil komme inn over Sør- og Østlandet.

De to nordligste fylkene ser ut til å få lite å glede seg over - i alle fall fram til helgen. Tirsdag er det en skyet værtype som dominerer og Finnmark kan også få litt regnbyger langs kysten.

Onsdag kommer det mer lavtrykk fra nord, som bare gjør værsituasjonen litt verre.

Kald sommer?

De fleste av oss vil nok helst legge den kalde vinteren bak oss. Men ifølge Storm-meteorolog Roar Hansen kan vinterkulden påvirke været resten av året.

- En kald vinter gir statistisk sett stor sannsynlighet for at både våren, sommeren og høsten blir kaldere enn normalt, fortalte han i slutten av februar.

Dermed fikk meteorologen full klaff da han advarte om at våren ville bli kald. Når det gjelder sommeren er regnestykket godt nytt for Nord-Norge, sannsynligheten for at sommeren blir varm i nord er 54 prosent.

Resultatet for Sør-Norge er ikke like lystelig. Sannsynligheten for at Vestlandet skal få en kald sommer er hutrende 56 prosent.

Les mer om sommertemperaturene her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.