*Nettavisen* Nyheter.

Nå blir det høyere temperaturer

Foto: Esben Haakenstad (Skeikampen)

Skyet vær gir høyere temperaturer, melder meteorologen.

Over hele Sør-Norge meldes det om skyet vær i helgen. Det skulle ikke legge noen demper på uteaktivitetene, siden temperaturene nå blir litt høyere. Litt nysnø kan gjøre forholdene ekstra fine enkelte steder.

Sjekk været der du bor

Les også:Lite nysnø - gode forhold

- På Vestlandet er det ventet en del skyet vær i helgen, men i indre strøk mulighet for gløtt av sol lørdag. Stort sett oppholdsvær, men kanskje noe snødryss helt sør i Rogaland søndag. Her blir det også stiv til sterk kuling på kysten. Sterkest vind trolig lørdag og da er det også mulighet for kortvarig liten storm på kysten av Rogaland. Kaldt vær har også preget Vestlandet i det siste, men i helgen noe høyere temperatur med et par plussgrader i ytre strøk, sier meteorolog Ina Ynnesdal Sulen hos Storm Weather Center til Nettavisen.

Noe snø
Skyet blir det også på Sør- og Østlandet i helgen:

- Lørdag ventes noen snøbyger i ytre strøk fra Agder til Vestfold, mens søndag perioder med litt snø. Unntaket er nordlige deler av Østlandet som vil få stort sett opphold. Litt høyere temperatur lørdag, søndag ventes det videre litt høyere temperatur nord på Østlandet ellers uendret.

Kaldere i Nord-Norge
I nord vil en kaotisk værsituasjon stabilisere seg til det bedre denne helgen. Uvanlige varmegrader byttes ut med fint og kaldt vintervær.

Det har vært våte, milde og ikke minst glatte dager i nord den siste uka, skriver Nordlys. Nå kan avisen melde om at det blir kaldere og mye klarvær.

Ifølge Storm får Nord-Norge oppholdsvær både lørdag og søndag. Lørdag blir en overskyet dag flere steder, men utover søndag en del lettere skydekke.

- I dag har det vært et par plussgrader enkelte steder, men til lørdag er det ventet å bli lavere temperatur igjen. Søndag forholdsvis like temperaturer som lørdag, men kanskje noen få grader høyere.

Bedre vær søndag
Også Midt-Norge får opphold begge helgedagene, men igjen noe mer skyet lørdag på grunn av en front i Nordsjøen og Norskehavet.

- Søndag blir det gradvis lettere skydekke og etter hvert ganske fint vær, særlig nord for Trondheimsfjorden. Kaldt vær har preget området den siste tiden, men både lørdag og søndag er det ventet å være litt høyere temperatur, sier Ynnesdal Sulen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.