RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir det kaldere

Det har vært unormalt varmt i sommer. Nå går det mot litt lavere temperaturer, men stadig er det sommerlig, særlig i øst. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Det har vært unormalt varmt i sommer. Nå går det mot litt lavere temperaturer, men stadig er det sommerlig, særlig i øst. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Etter en lang, tørr og varm sommer går det mot litt mer normalt sommervær.

Regnet på Vestlandet har nå beveget seg opp til Nord-Norge, og de neste dagene kan vi vente oss en del lavere temperaturer enn det mange av oss har sett til nå. 

- Det kom en kaldfront mot Sør-Norge i går, og den ligger nå i Nordland og beveger seg gjennom Nord-Norge. Her kan det bli lokale kraftige byger og torden, forteller statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til Nettavisen. 

Les også: Kraftig regn på Vestlandet – grillforbud oppheves

Regn i vest og Trøndelag

Fra og med i morgen og mot helgen kan hele landet oppleve at temperaturene synker. 

- De neste dagene så blir det mer vestavær. Det kommer noe regn på Vestlandet og i Trøndelag, mens det Østafjells blir opphold og fint vær - særlig i sør, men med noe lavere temperaturer. 

Nord på Østlandet kan vi få noe regn, men ellers holder det seg tørt Østafjells. 

Ustabilt i nord

Onsdag ble det registrert nye augustrekorder for både Troms og Finnmark. Sørkjosen i Troms hadde 30,1 grader og Banak i Finnmark hadde 31,2 grader. Natt til mandag opplevde Tromsø sin aller første tropenatt. Når kaldfronten fra vest nå passerer vil det imidlertid gå mot mer «normale» sommertemperaturer og ustabilt vær.

- I morgen kan flere steder komme opp i 20 grader, men mot helgen kan vi komme ned mot 15 og med noe regn, sier Nordhagen. 

Behagelige sommertemperaturer

Også på Vestlandet og i Trøndelag vil temperaturene variere mellom 20 og 15 grader, mens de Østafjells vil ligge på rundt 25.

- Det vil bli noen litt mer behagelige sommertemperaturer fremover, sier Norhagen. 

Les også: Rekordvarme og historisk høye strømpriser gir solcellebonanza

Hetebølge i Europa

Det ryktes imidlertid om en hetebølge som kommer innover Europa i disse dager. Spesielt Portugal, Spania og Frankrike kan rammes, og få temperaturer på opp mot 40 grader. Blant annet advarer spanske myndigheter mot å oppholde seg ute i de varmeste timene på dagen, og oppfordrer til å drikke mye og holde hus og biler så kjølige som mulig.

Denne varmen vil imidlertid ikke nå Norge, ifølge Norhagen. 

– Den brer seg nordøstover, og øst for oss får de det varmere. Men vi blir ikke berørt, sier meteorologen til NTB. 

Stadig høy brannfare

Brannfaren på Vestlandet er redusert noen steder etter regnværet, men det kan likevel være stor brannfare lokalt. I Øst er det stadig mye som er tørt. 

Hos Meteorologisk Institutt meldes det om meget stor brannfare i Agder-fylkene, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Oppland, Hedmark og Buskerud. Varsel om stor skogbrannfare er det også både i Sør-Troms og på Finnmarksvidda.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere